17.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Θετική εικόνα στο δεύτερο μέρος και πέμπτη φιλική νίκη πριν την αναχώρηση

Οι Πράσινοι κρατούν το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Κύπριους κι αποχαιρετούν την Αυστρία με το 5/5 στα φιλικά τους παιχνίδια

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στο Έρλαχ της Αυστρίας ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι επικράτησαν με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας (3η στο περσινό πρωτάθλημα Κύπρου) κι έκαναν το 5/5 στα φιλικά τους παιχνίδια ενώ στις 14 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε μια αναμέτρηση που θα εξαχθούν τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και δύο εβδομάδες πριν το πρώτο ματς απέναντι στην Ντνίπρο.

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε ανάσες σε ποδοσφαιριστές που είχαν μικροπροβλήματα τραυματισμών (Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Τσέριν) και κρατά το δεύτερο μέρος όπου ήρθαν και τα τρία γκολ.

Τα πρώτα 45′ ήταν ένα πραγματικό… μαρτύριο για τους δύο προπονητές που έβλεπαν τις ομάδες τους να μην έχουν ρυθμό και να μην απειλούν. Για την ακρίβεια μόνο οι Πράσινοι απείλησαν: αρχικά στο 9′ με το εξ επαφής σουτ του Κλεϊνχέισλερ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά και στο 40′ όταν ο Μαντσίνι έφυγε τετ α τετ μετά από λάθος αλλά νικήθηκε στο πλασέ που δοκίμασε.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός κρατά το δεύτερο μέρος με το γρήγορο γκολ να λύνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του.

Στο 48′ ο Παλάσιος από τα δεξιά έκανε το γύρισμα για τον Μλαντένοβιτς που είχε κάνει κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε για το 1-0 ενώ ακολούθησαν άλλα δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με προσωπικές ενέργειες.

Ο Βαγιαννίδης στο 59′ έκανε ωραία κίνηση και συνέκλινε, σούταρε με το αριστερό για το 2-0 και ακολούθησε τρίτο γκολ με την εκτέλεση του Γερεμέγεφ στο 63′. Οι Κύπριοι μείωσαν με το πλασέ του Ράφαελ Λόπες στο 65′.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46′ Λιοντίγκιν), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (62′ Φικάι), Μάγκνουσον (65′ Κάτρης), Χουάνκαρ (46′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (46′ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (62′ Ζέκα), Παλάσιος (62′ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (46′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (62′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς