17.7 C
Athens

GP Βρετανίας: Όγδοη νίκη για Φερστάπεν, στη 2η θέση ο εντυπωσιακός Νόρις με τη McLaren

Η Red Bull κατέκτησε τη νίκη στο Silverstone για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια με τον Μαξ Φερστάπεν να φτάνει τις 8 νίκες στα 10 GP - Εντυπωσιακός ο Νόρις που ανέβηκε 2ος στο βάθρο (πρώτο φέτος), 3η θέση για τον Χάμιλτον

Ο ασταμάτητος Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και στο Silverstone για να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του στο GP Μεγάλης Βρετανίας αλλά και την πρώτη της Red Bull στη συγκεκριμένη ιστορική πίστα μετά από 11 χρόνια!

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την 8η φετινή του νίκη και να παραμείνει σε 10ο σερί GP στο βάθρο και δη στις δύο πρώτες θέσεις. Αυτός όμως που αξίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι ο σπουδαίος Λάντο Νόρις με τη McLaren πανηγυρίζοντας τη 2η θέση και το πρώτο φετινό του βάθρο ενώ ο Λιούις Χάμιλτον κατέλαβε την 3η θέση και ανέβηκε στο podium για 4η φορά στη χρονιά ξεκινώντας μάλιστα από 7ος!

Επόμενος αγώνας στις 23 Ιουλίου στην Ουγγαρία.

Η χρήση των σκληρών ελαστικών στους τελευταίους γύρους βοήθησε τον Νόρις να αντέξει στην πίεση του Χάμιλτον αλλά αμφότεροι ανέβηκαν στο podium μπροστά στον κόσμο τους, ο οποίος εκστασιασμένος είδε την εκπληκτική εκκίνηση του πιλότου της McLaren που πέρασε τον Φερστάπεν αλλά στον 5ο γύρο επήλθε η… «κανονικότητα» του Ολλανδού.

Ο έτερος rookie πιλότος, Όσκαρ Πιάστρι κυνήγησε κι εκείνος το παρθενικό βάθρο που του στέρησε ο Χάμιλτον, με τους Ράσελ και Πέρες να ακολουθούν σε 5η και 6η θέση αντίστοιχα (ο Μεξικανός ξεκίνησε 15ος και βελτίωσε τη συνολική του κατάταξη).

Ο Φερνάντο Αλόνσο στην 7η θέση, 8ος ο Άλεξ Άλμπον και 9η και 10η θέση για τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ αντίστοιχα που εμφανίστηκαν κατώτεροι τον περιστάσεων με ατυχή pit-stop και μάλιστα σε μια πίστα που η Ferrari διαχρονικά έκανε σπουδαίες εμφανίσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς