19.9 C
Athens

Για μια ζωή στο Σαν Αντόνιο: Υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο στους Σπερς ο Πόποβιτς

O ζωντανός θρύλος των πάγκων και προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, έβαλε την υπογραφή του σε νέο πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τα «σπιρούνια», όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Ο 74χρονος Hall of Famer έχει οδηγήσει τους Σπερς σε πέντε τίτλους ΝΒΑ από τότε που ανέλαβε την τύχη του Σαν Αντόνιο το 1996, καθιστώντας τον τον προπονητή με τη μεγαλύτερη θητεία σε οποιοδήποτε μεγάλο πρωτάθλημα. Οδήγησε επίσης την Εθνική των ΗΠΑ στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Η επέκταση του Πόποβιτς ανακοινώθηκε χωρίς όμως να αποκαλύπτονται οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με το ESPN, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, το συμβόλαιό του θα του χαρίσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια (73 εκατ. ευρώ).

Το ποσό αυτό ξεπερνά το εξαετές συμβόλαιο, αξίας 78,5 εκατ. δολαρίων (71,5 εκατ. ευρώ), που υπέγραψε ο Μόντι Ουίλιαμς στα τέλη Μαΐου για να προπονήσει τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Ο Πόποβιτς, τρεις φορές προπονητής της χρονιάς στο ΝΒΑ, είναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία του πρωταθλήματος μπάσκετ της Βόρειας Αμερικής από πλευράς κερδισμένων αγώνων.

Μάλιστα, η αναγνωρισμένη δουλειά του σε μεγάλους παίκτες και διεθνή ταλέντα αναμένεται να διευκολύνει την προσαρμογή του Βικτόρ Γουεμπανιαμά στο ΝΒΑ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς