16.1 C
Athens

Πολωνία – Ελλάδα 67-72: Ο συγκλονιστικός Ζούγρης ηγήθηκε στη νικηφόρα πρεμιέρα του Eurobasket U20

Με τον Βαγγέλη Ζούγρη να κάνει ένα τρομερό παιχνίδι, η Ελλάδα επικράτησε της Πολωνίας με 67-72 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο EuroBasket U20.

Απόλυτα ισορροπημένο από την αρχή μέχρι το τέλος του ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελλάδα, με τις δύο ομάδες να δίνουν πραγματική μάχη στο παρκέ για τη νίκη. Οι δύο ομάδες έμειναν σε χαμηλά ποσοστά από τη γραμμή των τριπόντων, γεγονός που δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο να ξεφύγει.

Ο Βαγγέλης Ζούγρης του Περιστερίου ήταν συγκλονιστικός και έκανε double double με 24 πόντους και 17 ριμπάουντ (!) οδηγώντας την εθνική μας προς τη νίκη.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τους Οικονομόπουλο και Μαντζούκα επίσης. Το σημείο που έκανε τη διαφορά ήταν η τρίτη περίοδος όπου η Ελλάδα ήταν καλύτερη από τους Πολωνούς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να φέρει το παιχνίδι προς τη μεριά της.

Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα ήταν και πάλι πιο ρευστά, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κράτησε το προβάδισμα που είχε και επικράτησε με 67-72 στην πρεμιέρα του EuroBasket U20.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 36-35, 48-53, 67-72.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Μπαζίνας 6 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαντζούκας (14 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Οικονομόπουλος 6 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Πλώτας 10, Ζούγρης 24 (17 ριμπάουντ), Χατζής, Καλαϊτζάκης, Μερμίγκης 6, Ναυπλιώτης, Νεόφυτος 4, Σταυρακόπουλος, Ζορμπάς 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς