17.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1: Ορεξάτος Ελ Αραμπί, ενθαρρυντικό το πρώτο δείγμα

Άκρως ενθαρρυντική η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό της σεζόν, νίκη επί της Σλοβάτσκο με πρωταγωνιστές τους Ελ Αραμπί, Φορτούνη και Μπιέλ

Η πρώτη εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Σλοβάτσκο ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική στο Σβατς της Αυστρίας.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 2-1 απέναντι στους Τσέχους (5οι στο πρωτάθλημά τους την περασμένη σεζόν) και έδειξαν θετικά πρώτα δείγματα της δουλειάς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που έχει δρόμο φυσικά μπροστά του για να φτάσει το σύνολό του στο επίπεδο που θέλει.

Σημειώνεται πως το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (14/7, 12:45) απέναντι στη 2η του πρωταθλήματος Δανίας, Νόρντζελαντ.

Το πρώτο μέρος είχε αρκετές φάσεις για τους Ερυθρόλευκους που δημιούργησαν με ωραίες συνεργασίες από τα δεξιά και από τον άξονα.

Στην πρώτη περίπτωση, είδαμε στο 14′ τον Ροντινέι να βρίσκει τον Ελ Αραμπί κι αυτός να κερδίζει κόρνερ μετά το σουτ που επιχείρησε. Ο Βρουσάι στο 28′ απείλησε εκ νέου, με τον Μαροκινό φορ στο 29′ να πλασάρει για το 1-0 μετά τη φοβερή ασίστ του Μπιέλ.

Η Σλοβάτσκο φάνηκε απειλητική στο 41′ με την κεφαλιά του Γιουρότσκα που απομάκρυνε ο Τζολάκης, ενώ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Ελ Αραμπί σημείωσε και δεύτερο γκολ και φανέρωσε την όρεξη και την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όλα ξεκίνησαν από την καταπληκτική κάθετη του Φορτούνη για τον Μαροκινό που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έφυγε πλάγια από τα δεξιά, πέρασε τον τερματοφύλακα των Τσέχων να πλασάρει για το 2-0.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αλλαγές στο δεύτερο μέρος και ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος. Ο Γιουρότσκα μείωσε σε 2-1 για τη Σλοβάτσκο αλλά οι Τσέχοι δεν έφτιαξαν σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν σε δεύτερο γκολ.

Αντίθετα, ο Ισπανός προπονητής συνέχισε τις δοκιμές (Ντόη στο «6», Μασούρας στην κορυφή) και είχαν κι εκείνοι τις στιγμές τους με κάποια σουτ εκτός περιοχής αλλά κι ένα πλασέ του Βρουσάι που κατέληξε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Τζολάκης (48′ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (48′ Ραμόν), Ντόη, Μπα (65′ Μπαγκαλιάνης), Ροντινέι (48′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46′ Ρέτσος), Φορτούνης (65′ Πέπε), Καρβάλιο (65′ Λιάτσος), Μπιέλ (46′ Μασούρας), Βρουσάι (65′ Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (65′ Ζινκερνάγκελ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς