21.8 C
Athens

Τζέρε – Τσιτσιπάς 0-3: Καταιγιστικός ο Στέφανος, για δεύτερη φορά στην καριέρα του στους «16» του Wimbledon

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν σαρωτικός και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 2018 στους «16» του Wimbledon όπου θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό τενίστα-έκπληξη του φετινού τουρνουά, Κρίστοφερ Γιούμπανκς

Με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο γρασίδι και συνολικά στο Wimbledon, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 5) επικράτησε με 0-3 σετ (4-6, 6-7, 4-6) του Σέρβου Λάζλο Τζέρε (νούμερο 60) για να προκριθεί για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο του ιστορικού τουρνουά στο Λονδίνο.

Εκεί τον περιμένει μια από τις εκπλήξεις του φετινού Wimbledon. Πρόκειται για τον 27χρονο Κρίστοφερ Γιούμπανκς (νούμερο 43) που έχει πανηγυρίσει οχτώ διαδοχικές νίκες στο γρασίδι και θα παλέψει με τον Στέφανο για την πρόκριση στους «8» όπου θα βρίσκεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον Τσιτσιπά που μένει να φανεί αν θα την αξιοποιήσει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε σε πολύ σημαντικό μπρέικ στο φινάλε του πρώτου σετ και απάντησε σε αυτό του Τζέρε στο δεύτερο για να επικρατήσει σε ένα ακόμα τάι μπρέικ και να φτάσει στο 0-2. Το τρίτο σετ το έλεγξε απόλυτα ο Τσιτσιπάς και έφτασε στην πρόκριση σε straight sets, με μόλις 19 αβίαστα λάθη για 32 winners και ενώ δεν είχε τρομερά ποσοστά στο πρώτο σέρβις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς