18.6 C
Athens

Πομάσκι για Τεντόγλου: Αν τσαντιστεί και του… γυρίσουν τα μάτια, λειτουργεί άψογα!

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, μίλησε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο και σκιαγράφησε το χαρακτήρα του αθλητή του.

Έτοιμος για να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην προσωπική του καριέρα, αλλά και στην ιστορία του ελληνικού στίβου εμφανίζεται ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 19 έως και τις 27 Αυγούστου 2023.

Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής είναι πλέον απόλυτα αφοσιωμένος στο να κατακτήσει το μόνο χρυσό μετάλλιο που λείπει από την συλλογή του και όπως δήλωσε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά την περσινή απώλεια του χρυσού στο Όρεγκον, φέτος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια στους αντιπάλους του.

«Είμαστε δύο μέρες πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα και για κάποια παιδιά θα είναι η τελευταία ευκαιρία να πιάσουν όρια για το Παγκόσμιο. Επομένως περιμένουμε καλές επιδόσεις», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Για τον Μίλτο το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο είναι ένα επιπλέον κίνητρο και θα προσπαθήσουμε στο μέγιστο ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το… grand slam. Μετά τον τρόπο που έχασε πέρυσι το χρυσό, ο Μίλτος το έχει βάλει στόχο και θέλει να το πάρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Του ξέφυγε πέρυσι, αλλά φέτος είναι πανέτοιμος».

Ο Γιώργος Πομάσκι σκιαγράφησε επίσης και τον αθλητικό χαρακτήρα του Τεντόγλου.

«Είναι ένας εγκεφαλικός αθλητής που θέλει συναγωνισμό. Αν τσαντιστεί και του γυρίσουν τα μάτια, θα λειτουργήσει άψογα. Αν έχει πιο απλό αγώνα, με αθλητές που έχει κερδίσει ήδη, τότε πάει πιο ήρεμος στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Είναι ένας αθλητής που κοιτάζει μόνο τη δουλειά του και διαβάζει πολύ. Με αναγκάζει να πηγαίνω πιο προετοιμασμένος στους αγώνες για να τον βοηθήσω, ώστε να μην… εκτεθώ. Στους αγώνες λειτουργεί άψογα. Στις προπονήσεις είναι πιο δύσκολος», είπε, ενώ ερωτώμενος για το πώς διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις στον αγώνα, όπως για παράδειγμα να έχει δύο άκυρα στην αρχή και να κινδυνεύει να αποκλειστεί, απάντησε: «Και δύο άκυρα να έχει, δεν φοβάμαι καθόλου. Μπορεί να το διορθώσει ανά πάσα στιγμή. Στον Μίλτο αν του δώσεις έναν συγκεκριμένο στόχο, η διαδικασία είναι εύκολη».

Ο Πομάσκι σημείωσε επίσης πως φέτος επειδή είναι προολυμπιακή χρονιά, ο Τεντόγλου πάει πιο προσεκτικά στις προπονήσεις, αφού θέλει το 2024 στο Παρίσι να συνδυάσουν ένα μετάλλιο με ένα μεγάλο ρεκόρ.

«Πήγα σε ένα πιο νορμάλ πρόγραμμα γιατί είναι προολυμπιακή χρονιά. Στην Ελλάδα αυτό που μετράει είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κι αυτός είναι ο στόχος μας. Φέτος πάμε στο… 100% και του χρόνου στο 120%. Εκεί θα κυνηγήσουμε και τις επιδόσεις»

ΠΗΓΗΕΡΤsports
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς