19.9 C
Athens

Ένοχοι ομόφωνα και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Εντός της ημέρας η απόφαση για τις ποινές

Την ενοχή και των δώδεκα κατηγορούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, 7 από τους κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και 5 για συνέργεια.

Στη συνέχεια θα λάβουν τον λόγο οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών, από τα οποία θα εξαρτηθεί και το τελικό ύψος των ποινών. Ακολούθως, η εισαγγελέας θα υποβάλει την πρότασή της προς το δικαστήριο για τα ελαφρυντικά, εξειδικεύοντας τη θέση της για κάθε καταδικασθέντα ξεχωριστά. Μετά από την απόφαση επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας θα προτείνει επί των ποινών και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές.

Από το ύψος των ποινών θα εξαρτηθεί το επόμενο δικονομικό στάδιο- αυτό της αναστολής εκτέλεση της ποινής. Μόνο στην περίπτωση που κάποιος/κάποιοι καταδικαστούν σε πρόσκαιρες καθείρξεις, δηλαδή εάν αποφύγουν τη μέγιστη των ποινών της ισόβιας κάθειρξης, οι δικαστές θα κληθούν να αποφανθούν, εάν η ποινή θα εκτελεστεί ή όχι και υπό ποιους όρους μέχρι το Εφετείο (εν προκειμένω θα ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση, αγορεύσεις δικηγόρων, διάσκεψη δικαστών).

Θεωρείται δεδομένο ότι όσοι καταδικαστούν θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς