18 C
Athens

Στεάουα – ΠΑΟΚ 1-1: Καλή εικόνα κόντρα στους πιο έτοιμους Ρουμάνους

Θετικά μηνύματα για την ομάδα του Λουτσέσκου στο πρώτο φιλικό της σεζόν απέναντι σε ένα καλό σύνολο που σε 10 μέρες μπαίνει στη μάχη του ρουμανικού πρωταθλήματος

Ενθαρρυντική εικόνα παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου φιλικού αγώνα προετοιμασίας στην Ολλανδία απέναντι στη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε στο 1-1 με τους πιο έτοιμους Ρουμάνους (σε δέκα μέρες αρχίζει το πρωτάθλημά τους) και η αλήθεια είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρά το ελλιπές ρόστερ, έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών του.

Το πρώτο μέρος βρήκε τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να δημιουργήσει μέσω του… Μουργκ και η αλήθεια είναι πως αυτό το σχέδιο δεν πέτυχε και πολύ παρότι συνολικά η ομάδα ήταν δραστήρια.

Ο Νάρεϊ έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό του μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό ενώ οι Ρουμάνοι χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και βρήκαν το γκολ στο 24′ όταν ο Κόμαν προσποιήθηκε ωραία μετά από επέλαση από τα αριστερά και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αστόχησε από πλεονεκτική θέση πριν το τέλος του ημιχρόνου και το 1-0 παρέμεινε.

Ο Βρακάς βελτίωσε την εικόνα του ΠΑΟΚ στο β’ και οι Ασπρόμαυροι έδειξαν πολύ θετική εικόνα παρότι υπήρξαν κι αρκετές αλλαγές που διέκοψαν τον ρυθμό.

Ο Γκορντεζιάνι με μια εξαιρετική ενέργεια κι ένα ωραίο πλασέ στο 71′ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 αφού τόσο ο Κωνσταντέλιας στο 74′ όσο και ο Βρακάς λίγο πριν το τέλος δεν μπόρεσαν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ για να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (46’ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46’ Λύρατζης), Παναγιώτου (57’ Κουλιεράκης), Μιχαηλίδης (46’ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες (46’ Τσαούσης), Σβαμπ (46’ Αουγκούστο), Τσιγγάρας (46’ Γιαξής), Τάισον (46’ Βρακάς), Μουργκ (46’ Ρικάρντο / 70’ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ (46’ Κανίς / 70’ Α. Ζίβκοβιτς), Τόμας (46’ Γκορντεζιάνι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς