22.6 C
Athens

Σάκκαρη – Κόστιουκ 1-2: Κατάρρευση και αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο του Wimbledon

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ με 6-0 κι ενώ όλα έδειχναν περίπατο, η ισοφάριση της Κόστιουκ έφερε την κατάρρευση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και μαζί τον πρόωρο αποκλεισμό από το Wimbledon

Ακόμη ένας πρόωρος αποκλεισμός στο χορτάρι και στο πιο σημαντικό τουρνουά της σεζόν για τη Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 8). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν και πήρε με υπερβολική άνεση (6-0) το πρώτο σετ απέναντι στη Μάρτα Κόστιουκ (νούμερο 35), κατέρρευσε και ηττήθηκε με 1-2 (6-0, 5-7, 2-6) αποχαιρετώντας από τον πρώτο γύρο το φετινό Wimbledon όπως συνέβη το 2018.

Η Ουκρανή πέτυχε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην τρίτη τους συνάντηση και μάλιστα σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε με… άσχημους οιωνούς για εκείνη.

Η Σάκκαρη έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, προηγήθηκε εύκολα και γρήγορα με 5-0 και με το σκορ στο 40-40 στο έκτο γκέιμ υπήρξε μεγάλη διακοπή λόγω βροχόπτωσης. Στην επιστροφή των δύο αθλητριών, η Μαρία τελείωσε τη δουλειά με το ποσοστό στο πρώτο σέρβις να φτάνει το 75%.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και σε ένα τρελό δεύτερο σετ με διαδοχικά μπρέικ και το σκορ στο 2-1 υπήρξε νέα διακοπή λόγω βροχής. Αυτή τη φορά η διακοπή κράτησε λιγότερο και η Κόστιουκ επιβίωσε για να φτάσει στο 1-1 και στη συνέχεια να κατακτήσει εύκολα το επόμενο και να πάρει την πρόκριση με 2-6.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς