23.3 C
Athens

EURO U19: Νορβηγία – Ελλάδα 5-0 ημίχρονο, 5-4 τελικό! (hls)

Μετά από ένα τρελό σε εξέλιξη και σκορ παιχνίδι, η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία στην πρεμιέρα της στην τελική φάση του EURO U19 (Β’ όμιλος) που διεξάγεται στη Μάλτα.

Στο «Centenary Stadium» της πόλης Τα’Κάλι, η «γαλανόλευκη» ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να κυνηγάει απ’ την αρχή, μένοντας πίσω στο σκορ με 5-0.

Έβγαλε τρομερή «αντίδραση» στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε στο ένα γκολ (5-4) στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά το… κακό είχε ήδη γίνει.

Οι Νορβηγοί έδειξαν πολύ πιο έτοιμοι και προσηλωμένοι στο στόχο τους και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά είχαν ήδη πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων.

Ο Ρόαλντσοϊ στο 6’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Νορβηγία, ενώ στο 15’ ο Όντεγκαρντ διπλασίασε τα τέρματα τα ομάδας του. Προτού καλά-καλά συνέλθουν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, δέχθηκαν και τρίτο γκολ απ’ την κεφαλιά του Φλάτακερ.

Στο 36’ ο Σκόγκβολντ με εξαιρετικό κοντρόλ κι εκτέλεση έκανε το 4-0, ενώ το «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο για την ελληνική ομάδα ολοκληρώθηκε στο 44’ με το δεύτερο τέρμα του Όντεγκαρντ, έπειτα από προσπάθεια του Σκόγκβολντ στο δοκάρι.

Η Ελλάδα έδειξε ένα πρώτο σημάδι… ζωής στο 51’ μειώνοντας το σκορ με τον Τζίμα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Γκιτέρσου. Η Εθνική Ελλάδος άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει λίγο καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και στο 80′ μείωσε κι άλλο με τον Σταυρόπουλο που έκανε το 5-2.

Ένα λεπτό αργότερα από ασίστ του Κυριόπουλου, ο Τζίμας σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και μείωσε κι άλλο σε 5-3, ενώ στο 90’+5′ ο Καλογερόπουλος έκανε το 5-4, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν πολύ λίγος για την Εθνική Ομάδα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και να φτάσει σε ένα… εξωπραγματικό come back.

 

Διαιτητής: Γιόνας Γιάνοβιτς (Εσθονία)

Κίτρινες: Γκολφίνος, Κόττας, Συμεωνίδης, Γκούμας

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Λουίς Πιμέντα): Ρι, Μουρουγκεσαπιλαΐ, Χόπλαντ, Χάραμ (46’ Χόλτεν), Μπάσι (46’ Άντρεσεν), Ρόαλντσοϊ (62’ Μπρούσεθ), Σκόγκβολντ, Όντεγκαρντ (46’ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46’ Φαράας)

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Δεληγιάννης, Κόττας (46’ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82′ Νικολάου), Τσίκος (60’ Γκούμας), Γκιτέρσος (46’ Τζίμας), Γκολφίνος (61’ Κυριόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς