23.3 C
Athens

Παναθηναϊκός – Πετρολούλ 2-0: Άρεσε ο Τζούρισιτς στο ντεμπούτο του, ενθαρρυντική η εικόνα των Πράσινων (hls)

Ο Τζούρισιτς έκανε ντεμπούτο με τα πράσινα και ενθουσίασε τους φίλους του Παναθηναϊκού στην τρίτη νικηφόρα φιλική αναμέτρηση όπου οι Πράσινοι είχαν και τρία δοκάρια

Το 3/3 στα φιλικά προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 της Πετρολούλ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έκανε μεγάλες αλλαγές καθώς οι Πράσινοι έχουν και τέταρτο φιλικό την Τετάρτη (5/7) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Ειδικά στο πρώτο μέρος οι Πράσινοι είχαν εξαιρετική παρουσία με τον Φίλιπ Τζούρισιτς να ομορφαίνει το παιχνίδι τους στο ντεμπούτο του και να είναι μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις του πρώτου μέρους.

 

Ο Σέρβος δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές των Πράσινων, με τους Βέρμπιτς και Παλάσιος να χάνουν πρώτοι ευκαιρίες και στο 14′ ήταν σειρά του Γερεμέγεφ να μην αξιοποιήσει την πάσα του συμπαίκτη του και με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Στο 15′ ο Τζούρισιτς ζύγισε το σουτ και με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, με τους Ρουμάνους να απειλούν μόνο στο 17′ όταν ο Μπρινιόλι επενέβη στο πλασέ του Πέτροβιτς από πλεονεκτική θέση.

Οι Πράσινοι δίκαια βάσει της εικόνας τους βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 23′ όταν ο Τζούρισιτς άνοιξε στον Κώτσιρα κι εκείνος γύρισε για τον Βέρμπιτς που έφυγε μπροστά από τον αμυντικό και πλάσαρε για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος είχε πιο φυσιολογικά χαμηλό ρυθμό λόγω των πολλών αλλαγών, με τους Πράσινους να δέχονται κάποιες αντεπιθέσεις κυρίως από την πλευρά του Μλαντένοβιτς αλλά ο Μάγκνουσον ήταν αποτελεσματικός στις παράλληλες σέντρες.

Ο Μπιλάλ σημάδεψε το δοκάρι στο 72′ μετά την κάθετη του Τρουϊγιέ, ενώ στο 75′ ο Βαγιαννίδης με ωραία ενέργεια και με σουτ με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (63′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (63′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (70′ Κάτρης), Μάγκνουσον (63′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (63′ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (63′ Ζέκα), Τσέριν (44′ Τρουιγιέ), Τζούριτσιτς (46′ Φρόκου / 70′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (63′ Καμπετσής), Βέρμπιτς (63′ Καλοσκάμης), Γερεμέγεφ (70′ Μπιλάλ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς