18.1 C
Athens

ΑΕΚ – Λοκομοτίβα 0-1: Πλήρωσε τα αμυντικά προβλήματα στο πρώτο φιλικό διάρκειας 75′

Η ΑΕΚ θέλει χρόνο ακόμα κι αυτό έδειξε και στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες έφτασαν στη νίκη με 0-1 και έδειξαν στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πως έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει αμυντικά ενόψει της συνέχειας.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως αυτό ήταν ένα πρώτο φιλικό που είχε διάρκεια 75′ (το δεύτερο μέρος κράτησε 30′).

Στο 21ο λεπτό ο Μοχαμάντι έκανε μια προσπάθεια από αριστερά και για κάποιον λόγο πήρε την απόφαση να βουτήξει στο χόρτο λες και επρόκειτο για πισίνα. Για ακόμα πιο ακατανόητο λόγο ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, παρότι η βουτιά έγινε περίπου δυο μέτρα εκτός περιοχής.

Μεσημεριανή κωμωδία στο ΑΕΚ – Λομοτίβα: Ο σχολιαστής του AEK TV είδε καθαρό πέναλτι σε βουτιά Μοχαμάντι εκτός περιοχής! (vid)

Τελικά, ο διαιτητής γλίτωσε έστω και με καθυστέρηση την απίθανη γκάφα, στήνοντας την μπάλα εκτός περιοχής κι έτσι ο μοναδικός εκτεθειμένος από όλη αυτή την ιστορία ήταν το κανάλι της ΑΕΚ που έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα «διαφορετικότητας»…

Η Λοκομοτίβα προηγήθηκε στο 29′ όταν ο Μαρτσινάι με υπέροχη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ για το 0-1, με την ΑΕΚ να απειλεί μόνο πριν το γκολ των Κροατών με δύο σουτ από Γαλανόπουλο και Φαν Βέερτ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Το δεύτερο μέρος ανήκε περισσότερο στην ΑΕΚ, η οποία όμως δεν έφτιαξε πολλές καθαρές ευκαιρίες με εξαίρεση το σουτ του Φαν Βέερτ στο 58′ που έδιωξε ο Σούμπαριτς, αλλά κι αυτό του Μουκουντί στο 65′ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Κροάτες είχαν κι εκείνοι τις τελικές τους στο διάστημα 65′-70′ (προς το φινάλε του αγώνα) αλλά ο Στάνκοβιτς είχε τις απαντήσεις.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ραντόνια, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι, Φαν Βέερτ, Ελίασον.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μαχαίρας, Κοσίδης, Πήλιος, Λαμανάρα και Γεμπόα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς