24.6 C
Athens

Marca: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις Ρεάλ – Ταβάρες, οι Μαδριλένοι κοιτάζουν τον Ερνανγκόμεθ

Στον «πάγο» μπαίνουν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Marca, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Έντι Ταβάρες, για την παραμονή του στη Βασίλισσα.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται εδώ και καιρό σε συζητήσεις, με τους διοικούντες να επιθυμούν διακαώς να κρατήσουν τον διεθνή σέντερ προκειμένου να μείνει σταθερή η βάση της ομάδας, μετά την ανανέωση των συμβολαίων των Καμπάτσο και Ντεκ. Ο MVP του φετινού Final 4 της Euroleague δεν πληρώνεται τόσο καλά ώστε να μην εξαντλήσει κάθε περιθώριο να αυξήσει τις αποδοχές του στη Ρεάλ, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις… στα άκρα.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, ο Ταβάρες δε βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών της Ευρωλίγκας (στην κορυφή της οποίας δεσπόζει το συμβόλαιο του Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα), κάτι που σκοπεύει να αλλάξει.

«Αυτή τη σεζόν έχει λάβει περίπου 1,7 εκατομμύρια καθαρά, ποσό που ο παίκτης θεωρεί ανεπαρκές για τα προσόντα του και όσα έχει κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα οποία έχει καταφέρει να θεωρείται ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη. Και θέλει ο σύλλογός του να τον αναγνωρίσει ως τέτοιο στη μισθοδοσία του: για να ανανεώσει έχει ζητήσει περίπου τρία εκατομμύρια καθαρά.

Στη Μαδρίτη, ωστόσο, βλέποντας τη δραστική περικοπή του προϋπολογισμού που έκανε ο αιώνιος αντίπαλός τους, η Μπαρτσελόνα, σκέφτονται να εφαρμόσουν επίσης μια πολιτική περιορισμού του κόστους. Απομένει ένας χρόνος για να λήξει το τρέχον συμβόλαιό του, αλλά οι θέσεις των δύο πλευρών απέχουν έτη φωτός. Η Ρεάλ θέλει να συνεχίσει να υπολογίζει στον παίκτη της, ο οποίος το 2024 θα γίνει 32 ετών και είναι πρόθυμη να του προσφέρει ανανέωση μέχρι το 2027 με σημαντική αύξηση των αποδοχών του, αλλά σε καμία περίπτωση το ποσό που θέλει ο παίκτης. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο», τονίζει η Marca.

Την ώρα που η υπόθεση Ταβάρες φαίνεται να κολλάει, στη Ρεάλ αρχίζουν να ρίχνουν ματιές στον Γουίλι Ερνανγκόμεθ ως πιθανό αντικαταστάτη του σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι. Ο MVP του Eurobasket έμεινε ελεύθερος από τους Πέλικανς, έχει ήδη αγωνιστεί τρία χρόνια στη Ρεάλ (2013-2016) και εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη εάν δεν έχει ικανοποιητικές προσφορές από το ΝΒΑ.

Την ίδια στιγμή, αντίστροφή πορεία μπορεί να ακολουθήσει ο Έντι Ταβάρες, για τον οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον οι Μπλέιζερς. Ωστόσο, αγκάθι στη μετακίνηση του 31χρονου στο NBA αποτελεί το υψηλό buy out στο συμβόλαιό του, που φέρεται να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς