22.6 C
Athens

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη πατούν σήμερα γρασίδι στην πρεμιέρα τους στο Wimbledon

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ξεκινούν σήμερα την προσπάθειά τους στο βρετανικό Grand Slam με στόχο την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα, δεύτερη ημέρα του κυρίως ταμπλό, το Γουίμπλεντον, καθώς τόσο η Μαρία Σάκκαρη όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίρνουν τις θέσεις τους για τις πρώτες μάχες τους στο τουρνουά.

Πρώτος θα ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Τσιτσιπάς, Νο 5 στο ταμπλό, ο οποίος θα ανοίξει το πρόγραμμα στο court No2 (13:00, Novasports 1HD ) κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ, Νο 91 στον κόσμο. Οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε γρασίδι, στη 2η συνάντησή τους μέσα στο 2023, μετά τη δύσκολη νίκη του Έλληνα στο Madrid Open, όπου επικράτησε με 2-1 σετ μετά από μάχη σχεδόν 2,5 ωρών.

Ο Τσιτσιπάς προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 5-4 νίκες και σήμερα θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Τιμ σε Grand Slam, καθώς ο Αυστριακός είχε επικρατήσει στο Roland Garros του 2018.

Μετά τις 15.30 (Novasports 5HD) και αφού ολοκληρωθεί το εξ αναβολής παιχνίδι του Φριτς με τον Χάνφμαν που βρίσκεται στο 5ο σετ, θα μπει στο κορτ η Μαρία Σάκκαρη, Νο 8 του ταμπλό, η οποία θα βρει απέναντί της την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ, Νο 36 στον κόσμο. Σάκκαρη και Κόστιουκ έχουν αναμετρηθεί ακόμα δύο φορές στο παρελθόν με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί ισάριθμες φορές.

Η πρώτη ήταν και πάλι σε Major, στην πρεμιέρα του US Open του 2021, όπου η Σάκκαρη επιβλήθηκε με 2-0 σετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς