21.2 C
Athens

Συνάντηση Αγγελόπουλων – Σλούκα: Το ραντεβού που θα καθορίσει τον καταρτισμό του ερυθρόλευκου ρόστερ

Από την τελική απόφαση του Κώστα Σλούκα θα εξαρτηθεί αν ο Ολυμπιακός θα κινηθεί στην αγορά για έναν, δυο ή ακόμα και τρεις παίκτες προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ του ρόστερ της νέας σεζόν

Μέσα στις επόμενες ώρες ο Κώστας Σλούκας θα περάσει τη μεγάλη μαύρη σιδερένια πόρτα του κτιρίου στη Δραγατσανίου 8, όπου στεγάζονται μεταξύ άλλων η Arcadia και η Χαλυβουργική. Εκεί θα τον υποδεχτούν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν στην ομάδα. Πιθανότατα υπό τον όρο να μην τους θέσει «διλήμματα» που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Από την έκβαση της συνάντησης θα καθοριστεί ο περαιτέρω καταρτισμός του ερυθρόλευκου ρόστερ. Μέσα από μια και μόνο απάντηση, ένα «ναι» ή ένα «όχι» του Σλούκα, θα εξαρτηθεί το πόσες παρεμβάσεις θα χρειαστεί να γίνουν ακόμη ώστε ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Το οποίο έχει ήδη μπει στον σωστό δρόμο ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο του πληρέστερου και ποιοτικότερου όλων των εποχών, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.

Σε πιθανή υπογραφή του Σλούκα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα αισθανθεί τεράστια ανακούφιση αφού θα απομένει μονάχα μια σημαντική πινελιά για να κλείσει το ρόστερ, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τον βασικό κορμό αλλά και τις πρώτες επιλογές στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Επί της ουσίας, όλο το βάρος θα πέσει στη διαδοχή του Σάσα Βεζένκοφ, με τον Νίκολα Μίροτιτς να είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν και η απλούστατη υπόθεση του Κώστα Σλούκα

Αν πάλι ο Κώστας Σλούκας πάρει την απόφαση να αποχωρήσει για δεύτερη φορά από το ΣΕΦ, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν σαφώς περισσότερη δουλειά να κάνουν. Διότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να αναζητήσουν και αντικαταστάτη για τον Έλληνα άσο και ίσως χρειαστεί να πάνε για ακόμα μια μεταγραφή, ανάλογα με το αν ο αντικαταστάτης του Σλούκα θα είναι ο Ντόρσεϊ ή κάποιος ξένος.

Στο δεύτερο σενάριο, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να προσθέσει έναν ακόμη Έλληνα που κατά πάσα πιθανότητα στη θέση του φόργουορντ (και ιδανικά να μπορεί να αγωνίζεται τόσο στο «3» όσο και στο «4»). Μάλλον δεν είναι τυχαίο που σήμερα ακούστηκε το όνομα του Χαραλαμπόπουλου από την Ιταλία. Αν λοιπόν οι ξένοι στο ερυθρόλευκοι ρόστερ γίνουν επτά, τότε κάποιος θα πρέπει να κόβεται σε κάθε ματς της Basket League και ένας να κοπεί οριστικά στα πλέι οφ, όπως έγινε φέτος με τον Κάνααν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς