19.1 C
Athens

Ο Ολυμπιακός θα βγει κερδισμένος ό,τι κι αν αποφασίσει ο Κώστας Σλούκας

Ο Γιώργος Χαλάς εξηγεί ΕΥΘΕΩΣ γιατί οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται κερδισμένοι, όποια κι αν είναι η τελική απόφαση του Κώστα Σλούκα σχετικά με το μέλλον του

Πριν καλά – καλά προλάβει η κούπα του πρωταθλητή της Basket League να φτάσει στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, ο Κώστας Σλούκας έγινε ο πρώτος (και μοναδικός ως τώρα) παίκτης του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια που κάνει δημοσίως λόγο για «προβλήματα που πρέπει να λυθούν». Η φράση αυτή επαναλήφθηκε και σε άλλο ΜΜΕ, σε διαφορετικό χρονικό σημείο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν επρόκειτο για κάποιο γλωσσικό ολίσθημα.

Ενώ ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού πανηγύριζε το πρώτο back to back νταμπλ της ιστορίας του στο μπάσκετ, ο Σλούκας θεώρησε ότι εκείνο ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ προκειμένου να εξωτερικεύσει δημόσια όσα σκεφτόταν σχετικά με το παρόν και κυρίως το μέλλον του στην ομάδα.

Αν και ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποτέ ποια ακριβώς είναι αυτά τα «προβλήματα», σε συνδυασμό με κάποιες αναφορές του στον χρόνο συμμετοχής αρκετοί υπέθεσαν ότι θέλει να παίζει περισσότερο, αλλά και το ότι επιθυμεί να αγωνίζεται πιο πολύ με τους «βασικούς» και όχι μονάχα στην 4η περίοδο. Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι ο Σλούκας θέλει κλειστό τριετές και όχι 2+1, όπως το συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Τα πράγματα στην υπόθεση Σλούκα φαίνονται ξεκάθαρα. Το καλοκαίρι του 2020 ο Ολυμπιακός του έκανε κλειστό τριετές, όταν ο Κώστας ήταν 30 χρονών. Πλέον, ο Έλληνας άσος θα έχει κλείσει τα 34 πριν καν η φετινή σεζόν φτάσει στα μισά της. Συνεπώς, δεν θα γινόταν να πάρει ακριβώς τα ίδια χρήματα με το 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ποσό που λίγοι παίκτες στην Ευρώπη λαμβάνουν.

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν και η απλούστατη υπόθεση του Κώστα Σλούκα

Όσο για το τριετές ή 2+1, η διαφορά είναι αστεία. Ανύπαρκτη στην πραγματικότητα όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων. Εδώ που «γέρασαν» ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, δυο από τους πιο εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία της Euroleague, δεν θα έπρεπε να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στο μυαλό του Σλούκα. Έτσι κι αλλιώς, η ιστορία έχει αποδείξει πως η μοναδική «ασυνέπεια» στη σχέση του με την Ολυμπιακό δεν βαραίνει τον σύλλογο και τους ιδιοκτήτες αλλά τον ίδιο…

Κανείς παίκτης δεν έφυγε και δεν θα φύγει ποτέ από τον Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων επειδή το συμβόλαιο που του προτάθηκε ήταν 2+1 και όχι κλειστό τριετές, όταν μάλιστα έχει φορέσει για τόσα χρόνια τη φανέλα της ομάδας. Όπως και κανένας δεν θα έφευγε για μια «μικρή διαφορά» στο οικονομικό. Ο τελευταίος που θεώρησε ότι μπορεί να βρει «καλύτερα», μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που αποχώρησε από τα γραφεία της Arcadia χωρίς να υπογράψει και που πέντε χρόνια μετά εξακολουθεί να βλέπει με κιάλια το Final Four της Euroleague.

Η συζήτηση/διαπραγμάτευση μεταξύ Σλούκα και Αγγελόπουλων θα βρει τον Ολυμπιακό κερδισμένο όποια κι αν είναι η έκβασή της. Το πόσο κερδισμένοι θα βγουν οι Ερυθρόλευκοι εξαρτάται βεβαίως από την τελική απόφαση του παίκτη. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως το μεγαλύτερο κέρδος για τους νταμπλούχους Ελλάδας θα είναι να γεράσει μαζί τους ο Σλούκας, όπως θα γεράσει και ο Κώστας Παπανικολάου, ακολουθώντας το παράδειγμα των δυο ιερών τεράτων που αποχώρησαν την προηγούμενη διετία.

Αν πάλι ο Σλούκας θεωρήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του πως το καλύτερο για εκείνον είναι να αποχωρήσει ξανά από τον Ολυμπιακό, τότε και πάλι οι Πειραιώτες κάθε άλλο παρά χαμένοι θα βγουν. Ο λόγος είναι απλός: θα έχουν αποχωριστεί έναν παίκτη ο οποίος εντέλει δεν κατάφερε να βάλει το «εγώ» κάτω από το «εμείς» και μάλιστα σε μια συγκυρία που όλη η ομάδα λειτουργεί ως μια δεμένη οικογένεια, με Έλληνες και ξένους να είναι πιο ενωμένοι από ποτέ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν ο άνθρωπος που είχε τον τίτλο του ηγέτη την τελευταία τριετία αδυνατεί να νιώσει ψύχη τε και σώματι αναπόσπαστο μέλος αυτής της οικογένειας, δεν θα είχε νόημα να καταπιέζεται. Ούτε στον εαυτό του θα έκανε καλό και σίγουρα ούτε στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα βγει σίγουρα κερδισμένος, όποια κι αν είναι η τελική απόφαση του Κώστα Σλούκα. Ο βαθμός του ερυθρόλευκου κέρδους θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον παίκτη, αυτόν που ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρίζει «προπονητή» όταν βρίσκεται μέσα στο παρκέ, δίνοντάς του το απόλυτο κουμάντο σε όλες τις αποφάσεις. Κι αν, κάνοντας μια γύρα στα social media αντιληφθεί ότι οι περισσότεροι οπαδοί του Θρύλου είναι αυτή στιγμή από παγωμένοι έως και επιθετικοί απέναντί του, να είναι σίγουρος πως με ένα «ναι» θα σβηστούν όλα. Η προϊστορία άλλωστε το έχει αποδείξει και μάλιστα με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή…

Ασφαλώς και θα διευκολυνόταν πολύ ο καταρτισμός του ρόστερ με ένα «ναι» του Σλούκα. Διότι ο Ολυμπιακός θα κλείδωνε αυτοστιγμεί μια από τις καλύτερες γραμμές γκαρντ στην ιστορία του, διεκδικώντας την τρίτη σερί παρουσία του στο Final Four. Σε ένα «αντίο» πάλι, τα πράγματα γίνονται σαφώς πιο περίπλοκα.

Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να στραφούν στον Ντόρσεϊ, ο οποίος στα μάτια των οπαδών (και όχι μόνο) δεν έχει το στάτους που απέκτησε στους Πειραιώτες και με το οποίο αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι. Ο Τάιλερ πήρε ένα πολύ καλό μάθημα τη σεζόν που πέρασε, αφού είδε την πρώην ομάδα του να πανηγυρίζει εις βάρος της νυν.

Η ζωή όμως δεν τελειώνει στον Ντόρσεϊ. Απλώς γίνεται λιγάκι πιο περίπλοκη. Υπάρχει όμως και πάλι λύση. Το τάιμινκ τους δημοσιεύματος από την Ιταλία που εμπλέκει τον Ολυμπιακό με τον Χαραλαμπόπουλο θα μπορούσε να έχει ξεκάθαρη λογική. Να είναι ο «αντι-Σλούκας» ξένος και με την απόκτηση ενός Έλληνα φόργουορντ που θα παίζει στο «3» και κατά συνθήκη στο «4» να γίνει πιο εύκολο το ροτέισον στους αγώνες του πρωταθλήματος. Εκεί όπου θα πρέπει να μένει ένας από τους ενδεχομένως επτά ξένους εκτός.

Όλα αυτά όμως είναι σκέψεις και εναλλακτικά σενάρια. Και δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν αν ο Σλούκας δεν αποχαιρετήσει για δεύτερη – και τελευταία – φορά τον Ολυμπιακό…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κηφισιά – ΠΑΣ 2-3: Υποβιβασμός για την ομάδα των Β. Προαστίων, οι Γιαννιώτες την πήραν μαζί τους στη SL2

Ηπειρώτικη «βόμβα» στην Καισαριανή, ο αδιάφορος ΠΑΣ νίκησε με 3-2 την Κηφισιά και την παρέσυρε μαζί του στον «γκρεμό» της Super League 2, κάνοντας ένα τεράστιο δώρο σε Παναιτωλικό και Βόλο που πανηγυρίζουν από σήμερα τη σωτηρία τους

Χωρίς τους Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λαμία

Δίχως τρεις βασικούς του πυλώνες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Μεντιλίμπαρ να τους δίνει ανάσες ενόψει Άστον Βίλα

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Θρυλική και ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup!

Ο ενδοξότερος ελληνικός σύλλογος θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, μετά την θριαμβευτική πρόκριση στους τελικούς του European Cup με συνολικό σκορ 67-60 κόντρα στη Φερεντσβάρος