18.8 C
Athens

Μπότεβ – Άρης 1-0: Νέα ήττα στη Βουλγαρία, «φωνάζει» για φορ

Ο Άρης είχε καλές στιγμές αλλά όχι φορ να τις αξιοποιήσει με αποτέλεσμα να γνωρίσει μια ακόμα φιλική ήττα από την Μπότεβ στη Βουλγαρία

Προβληματική εικόνα παρουσίασε ο Άρης στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του και πρώτο στη Βουλγαρία. Οι Κίτρινοι ηττήθηκαν με 1-0 στο Πλόβντιβ από την Μπότεβ, η οποία την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη 10η θέση του πρωταθλήματος και έδειξαν πως χρειάζεται να βρεθεί χημεία αλλά και φορ που να έχει αίσθηση του γκολ.

Ο Τόλης Τερζής δοκίμασε διάφορα πράγματα στο φιλικό και παράλληλα χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο και νεοαποκτηθέντες παίκτες για να τους ενσωματώσει το συντομότερο δυνατό.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων απέτισαν φόρο τιμής με στεφάνια και λουλούδια για τον δολοφονημένο οπαδό Τόσκο Μποζαντζίσκι, παρουσία και των γονιών του σε μια πραγματικά υπέροχη στιγμή που ένωσε τους δύο συλλόγους.

Στο καθαρά αγωνιστικό, η αναμέτρηση είχε ενδιαφέρον κυρίως στο πρώτο μέρος όπου υπήρχαν οι περισσότερες καλές στιγμές καθώς στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα λόγω των πολλών αλλαγών.

Οι Χουτεσιώτης, Σαβέριο, Φεράρι, Φατόρε και Αηδόνης έκαναν το ντεμπούτο τους με τα κίτρινα απέναντι στην Μπλόβντιβ η οποία άνοιξε το σκορ στο 17′ με την ωραία ατομική ενέργεια του Σέκουλιτς έπειτα από την ωραία πάσα του Καραμπέλιοφ.

Οι Βούλγαροι είχαν προειδοποιήσει στα πρώτα λεπτά αλλά ο Κουέστα είχε κρατήσει το μηδέν με επεμβάσεις στους Κόλεβ και Ράμπεϊ στο 3ο και στο 8ο αντίστοιχα. Ο πρώτος απείλησε και στο 26′ (μετά το 1-0) με τον Άρη να προσπαθεί να φανεί επικίνδυνος με τον Παναγίδη και τον… φευγάτο Πάλμα που είχε δοκάρι στο 43′ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ανήκαν ξεκάθαρα στους φιλοξενούμενους που είχαν διπλή ευκαιρία στο 47′ με Οντουμπάτζο (απέκρουσε ο Χάνκιτς) και Πάλμα (η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ) ενώ ο Άγγλος μπακ που μετρούσε λίγα λεπτά στο ματς είχε ευκαιρία και στο 49′ που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο Πάλμα ήταν εξαιρετικός και στα 70′ που αγωνίστηκε (είχε και ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ) με τις αλλαγές να μη βοηθούν όμως και τους Κίτρινους να μην έχουν καλή εικόνα στα τελευταία 20′.

Οι Βούλγαροι μάλιστα θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ στο 82′ όταν ο Στεπαναβίτσιους μετά από κάθετη έφυγε στην πλάτη της άμυνας (ίσως εκτεθειμένος) αλλά πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα (46′ Χουτεσιώτης), Μπράμπετς, Φαμπιάνο (71′ Σαβέριο), Εμπακατά (81′ Φατόρε), Ματαρίτα (59′ Φεράρι), Νταρίντα, Ρουπ (63′ Τσέρα), Πάβιτσιτς (46′ Οντουμπάτζο), Παναγίδης, Πάλμα (71′ Αηδόνης), Γκρέι (63′ Χριστοδουλόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς