24.3 C
Athens

GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν κυριάρχησε ξανά, επέστρεψε στο βάθρο ο Λεκλέρ

Ο διαστημικός Φερστάπεν έκανε περίπατο και στην Αυστρία για να φτάσει τις 7 νίκες ενώ ο Λεκλέρ κατέλαβε τη 2η θέση - Στο βάθρο και ο Σέρχιο Πέρες παρότι ξεκίνησε από τη 15η θέση

Διαστημικός Μαξ Φερστάπεν δεν άφησε για ακόμη μία φορά κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και έδωσε τη νίκη στη Red Bull στο εντός έδρας Γκραν Πρι της Αυστρίας. Δεύτερος ο Σαρλ Λεκλέρ που έκανε ένα σταθερό αγώνα και επέστρεψε στο βάθρο μετά το Αζερμπαϊτζάν – και μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς βάθρο για τη Φεράρι -, τρίτος ο Σέρχιο Πέρες μετά από συγκλονιστική μάχη με τον Κάρλος Σάινθ.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής τα πήρε όλα και έφυγε, καθώς κατέκτησε την pole την Παρασκευή, το Σάββατο ξεκίνησε πρώτος στο σπριντ και το κέρδισε, ενώ σήμερα πήρε τη νίκη και τον ταχύτερο γύρο για να φτάσει τις 7 νίκες στα πρώτα 9 Γκραν Πρι και να πανηγυρίσει την 5η νίκη του στην Αυστρία.


Μπορεί το αυτοκίνητο ασφαλείας να έκανε την εμφάνιση του μόλις στον πρώτο γύρο εξαιτίας θραυσμάτων που άφησε η αεροτομή του Γιούκι Τσουνόντα, ωστόσο τα όσα ακολούθησαν τους επόμενους 70 γύρους δεν ήταν δραματικά.

Η Φεράρι ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική όταν βγήκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στον 14ο γύρο εξαιτίας της εγκατάλειψης του Νίκο Χούλκενμπεργκ, κατάφερε μετά το πρώτο πιτ στοπ του Φερστάπεν να φέρει τα δύο μονοθέσια της στο 1-2. Αυτό όμως δεν άλλαξε κάτι, αφού ο Ολλανδός ήταν διαστημικός για ακόμη μια φορά και άλλαξε την κατάσταση μέσα στην πίστα ανεβαίνοντας εύκολα και πάλι στην πρώτη θέση.

Αυτός που φώναξε παρών μετά από καιρό ήταν ο Σέρχιο Πέρες, που έκανε φανταστικό αγώνα και βρέθηκε στην 3η θέση από 15ος που ξεκινούσε. Μάλιστα για να βρεθεί στο βάθρο έδωσε σκληρή μάχη με τον Κάρλος Σάινθ για τρεις γύρους (60-63), την οποία και κέρδισε.

Ο Λάντο Νόρις επιβεβαίωσε τη βελτίωση της Μακλάρεν και απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η Αυστρία του ταιριάζει, καθώς στα δύο βάθρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια στη Στυρία πρόσθεσε και μία 5η θέση.

Απογοητευτικός Στρολ για την Άστον Μάρτιν καθώς από 6ος βρέθηκε 10ς. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Αλόνσο, ακολούθησαν οι Χάμιλτον και Ράσελ σε μια μέτρια μέρα τις Μερσέντες, ενώ 9ος βρέθηκε ο Γκασλί.

Η κατάταξη:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς