24 C
Athens

Ο Τομ Κλέβερλι κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 33 ετών

Ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τομ Κλέβερλι, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 33 ετών, καθώς δεν κατάφερε να επανέλθει από τους διαδοχικούς τραυματισμούς.

Ο πρώην Άγγλος διεθνής μέτρησε 181 συμμετοχές, 19 γκολ και 15 ασίστ την τελευταία εξαετία που θήτευσε στη Γουότφορντ, απ` όπου μεταπήδησε από την Έβερτον ως δανεικός το 2017 και στη συνέχεια έγινε… μόνιμος και αρχηγός.

Την περυσινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και απουσίασε από 29 αγώνες της Γουότφορντ, βλέποντας την ομάδα να τερματίζει στην 11η θέση της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ.

Ο Κλέβερλι είχε υποβληθεί σε επέμβαση λόγω τραυματισμού στον Αχίλλειο, που τον είχε κρατήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αρχή της περασμένης σεζόν, πριν υποστεί νέο τραυματισμό στον μηρό τον Φεβρουάριο.

«Σήμερα, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο ως παίκτης. Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη προσπαθώντας να ξεπεράσω τα εμπόδια του τραυματισμού», ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, το σώμα μου με έχει απογοητεύσει και απλώς δεν έχει την ικανότητα να αποδώσει πια».

Ο Κλέβερλι, απόφοιτος των Ακαδημιών της Γιουνάιτεντ, αγωνίστηκε σε 79 αγώνες για την ομάδα του Ολντ Τράφορντ προτού πάει ως δανεικός στις Λέστερ, Γουότφορντ, Γουίγκαν, Άστον Βίλα και Έβερτον.

«Πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… Οι άνθρωποι και ο σύλλογος που μου έδωσαν τα θεμέλια ως παίκτη και άνθρωπο και επίσης ο σύλλογος που έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα…

Προς όλους όσους ασχολούνται με τη Γουότφορντ μπορώ να πω ότι έχω το προνόμιο να αποκαλώ αυτόν τον σύλλογο σπίτι… Την αγάπη που μου δείξατε ως νεαρός δανεικός μέχρι τη στιγμή που αποσύρομαι ως ενήλικος δεν θα μπορέσω να την ανταποδώσω ποτέ».

Από την πλευρά της, η Γουότφορντ ανέφερε σε ανακοίνωση της: «Μερικά συναρπαστικά νέα θα ανακοινωθούν σύντομα από κοινού για τον σύλλογο και τον Τομ», δείχνοντας έτσι την απόφασή του να παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου από διαφορετικό πόστο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς