19.3 C
Athens

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Φάμπρεγας, αναλαμβάνει προπονητής στην Κόμο Β’

Ένας από τους πιο εμβληματικούς Ισπανούς μέσους αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και το Σάββατο (1/7) έκανε γνωστή την απόφασή του. Ο λόγος για τον Σεσκ Φάμπρεγας, που με ένα εκπληκτικό video και μια μακροσκελή ανάρτηση έριξε τους τίτλους τέλους στην 21ετή επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα το νέο του βήμα καθώς θα αποτελέσει τον νέο προπονητή της δεύτερης ομάδας της Κόμο, του ιταλικού συλλόγου στον οποίο έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του:

«Μετά από 21 χρονιές ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έφτασε η στιγμή να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πρώτες μου μέρες στην Αρενίς, τη Ματαρό, την Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, την επιστροφή στην Μπαρτσελόνα, την Τσέλσι, τη Μονακό και την Κόμο. Σήκωσε το Μουντιάλ, δύο Euro, κέρδισα τα πάντα σε Αγγλία και Ισπανία και σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια. Ήταν ένα αξέχαστο ταξίδι. Όλοι όσοι με έχετε βοηθήσει, συμπαίκτες μου, προπονητές, διευθυντές, πρόεδρο, οπαδοί και ο ατζέντης μου, από καρδιάς ένα ευχαριστώ. Στους αντιπάλους ευχαριστώ που με κάνατε πιο δυνατό. Και σε όλη μου την οικογένεια από τους γονείς και την αδερφή μου ως τη γυναίκα και τα παιδιά μου, ευχαριστώ για τις συμβουλές, τη βοήθεια και τον οδηγό σε αυτή τη μεγάλη κι απίστευτη διαδρομή.

Έζησα εμπειρίες που δεν είχα φανταστεί ποτέ, ούτε μία στο ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα τις πλησίαζα. Έμαθα τρεις γλώσσες και μπορώ να πω ότι αυτό με έκανε πιο συμπονετικό και σοφό. Έχω εκτιμήσει πάρα πολύ τα δύσκολα για όλες αυτές τις μεγάλες αναμνήσεις και τους φίλους που έκανε σε αυτή τη διαδρομή.

Όμως όλα δεν είναι θλίψη, τώρα ξεκινάω μια καινούργια διαδρομή και αισθάνομαι χαρούμενος να ανακοινώσω ότι θα περάσω τη λευκή γραμμή και θα ξεκινήσω να προπονώ τη δεύτερη ομάδα και τη Νέων της Κόμο 1907, ένα πρότζεκτ που με εξιτάρει. Αυτό το θαυμάσιο κλαμπ έχει κερδίσει την καρδιά μου από το πρώτο λεπτό και έφτασε σε μένα στο τέλειο χρονικό σημείο της καριέρας μου, θα δώσω τα πάντα που εξαρτώνται από το χέρι μου. Έτσι, μετά από 20 απίθανα χρόνια γεμάτα από θυσίες, αφοσίωση και χαρά, το μόνο που μου μένει είναι να ευχαριστήσω και να πω ένα αντίο σε αυτό το υπέροχο άθλημα ως παίκτης.

Απόλαυση κάθε λεπτό στο γήπεδο.

Σεσκ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς