19.1 C
Athens

Κολοσσός Ρόδου: Ενισχύεται με την απόκτηση του Γόντικα

Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για τον Κολοσσό Ρόδου, που συμφώνησε και ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Γόντικα.

Ο 29χρονος σέντερ που την περσινή χρονιά αγωνίστηκε σε Καρδίτσα και ΑΕΚ φέτος μετακομίζει στο νησί της Ρόδου.

Μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, τον Απόλλωνα Πάτρας, τον Ήφαιστο Λήμνου, το Περιστέρι και τον Ιωνικό.

Η ανακοίνωση του Κολοσσού:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον διεθνή σέντερ Κωστή Γόντικα.

Ο Κωστής Γόντικας είναι γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1994, έχει ύψος 2.06μ. και αγωνίζεται ως σέντερ. Προτού ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στο μπάσκετ, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ενώ αγωνίστηκε στο NCAA (DIII), μετρώντας 102 αγώνες και έχοντας κατά μέσο όρο 11,4 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,2 τάπες.

Το 2016 επέστρεψε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στον Παναθηναϊκό. Εκεί, έμεινε για μία σεζόν, καθώς την επόμενη (2017/18) αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πατρών, στο πρωτάθλημα της Α2.

Το 2018/19 αγωνίστηκε ξανά στην Basket League, αλλά αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ήφαιστου Λήμνου και ακολούθησαν Περιστέρι (2019/20) και η ΑΕΚ (2020/21).

Στη σεζόν 2021/22 φόρεσε τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας και στα μισά μετακόμισε στη Ρουμανία, όπου αγωνίστηκε στην Πιτέστι.

Την περσινή σεζόν, ξεκίνησε στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και τον Δεκέμβριο αποχώρησε, υπογράφοντας στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος.

Παράλληλα, ο Κωστής Γόντικας ήταν διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς