20.6 C
Athens

Κινγκς: Η παραμονή των Λάιλς – Μπαρνς, το «καμένο χαρτί» με Κούζμα και ο μονόδρομος για Βεζένκοφ

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση Βεζένκοφ για Ολυμπιακό και Κινγκς: Πώς η παραμονή των Λάιλς και Μπαρνς, αλλά και η αποτυχία με Κούζμα επηρεάζουν την έτοιμη πρόταση για τον Βούλγαρο αστέρα των Ερυθρολεύκων

Όλη η επικαιρότητα των Σακραμέντο Κινγκς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί η ομάδα του NBA φτιάχνει το ρόστερ της έτσι ώστε να μπορέσει να καταθέσει πρόταση στον MVP των Πειραιωτών και της Euroleague,  Σάσα Βεζένκοφ.

Τα δεδομένα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο… επίσημα τα επόμενα 24ωρα αφού η Free Agency άνοιξε και άρχισε το ντόμινο των συμφωνιών.

Ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος των Κινγκς, Κάιλ Κούζμα, υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τους Γουίζαρντς με συνολικές αποδοχές 102 εκατ. ευρώ, αφήνοντας την ομάδα του Σακραμέντο με το “θέλω”.

Τη ίδια στιγμή οι Βασιλιάδες κατάφεραν να οριστικοποιήσουν το deal με τον Τρέι Λάιλς προσφέροντας του νέο διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ βρίσκεται δύο χρόνια στην Καλιφόρνια και με τη φανέλα των Κινγκς έχει αγωνιστεί σε 98 ματς με αρκετά καλά νούμερα όπως 8.3 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σουτάροντας με 58% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 83% στις βολές.

Πλέον, μπορεί με βεβαιότητα κάποιος να πει πως υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα Βεζένκοφ, τουλάχιστον ως προς το ποσό που είναι έτοιμοι να προσφέρουν οι Κινγκς για τον Βούλγαρο διεθνή.

Γιατί με τις παραμονές τόσο του Λάιλς που αναφέρθηκε νωρίτερα όσο και του Χάρισον Μπαρνς, που θα λάβει από την πλευρά του 54 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια, η οικονομική πρόταση του Σακραμέντο θα είναι αρκετά συγκεκριμένη προς τον Βεζένκοφ.

Για να γίνουμε σοφότεροι και με αριθμούς, πλέον οι Κινγκς που έχουν εννιά παίκτες με εγγυημένο συμβόλαιο στο ρόστερ μπορούν να προσφέρουν -εάν το επιθυμούν φυσικά- την Mid-Level Exception στον φόργουορντ του Ολυμπιακού, η οποία φτάνει σε ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Πλέον, το μπαλάκι της ευθύνης και της τελικής απόφασης βρίσκεται στα χέρια του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πάντως έχει ήδη ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους των Κινγκς ότι επιθυμεί διετές κι όχι τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, εφόσον τελικά επιλέξει να πάρει το αεροπλάνο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς