18.8 C
Athens

Η Εσπανιόλ κλείνει πόρτες για Νταρντέρ, αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τον Ντε Φρούτος

Επίσημα η Εσπανιόλ εμφανίστηκε αρνητική στην όποια παραχώρηση του Νταρντέρ, την ώρα που η Ράγιο Βαγιεκάνο έχει μπει πιο ζεστά από όλους για την απόκτηση του ντε Φρούτος που διεκδικεί και ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει σταθερά το βλέμμα του στραμμένο στην ισπανική αγορά, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Αντόνιο Κορδόν και φυσικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο τεχνικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων διεμήνυσε πως δεν βιάζεται γιατί είναι πεπεισμένος πως η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει, με τις μεταγραφές να γίνονται στο κατάλληλο τάιμινγκ πάντα με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που δικαιολογημένα βρίσκονται στο ερυθρόλευκο στόχαστρο είναι ο Σέρτζι Νταρντέρ και ο Χόρχε Ντε Φρούτος με αμφότερες τις περιπτώσεις τις τελευταίες ώρες να συγκεντρώνουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.

Από τη μία, ο «αλμυρός» Νταρντέρ πέρα από τις πολλές προτάσεις που έχει από ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος (Ατλέτικο Μαδρίτης, Θέλτα, Βιγιαρεάλ), θεωρείται η βάση της Εσπανιόλ για την επόμενη σεζόν με στόχο την άμεση επιστροφή στην Πριμέρα.

Οι δηλώσεις του Ντένις Σουάρεθ έδειξαν πως και ο ίδιος ο Ισπανός χαφ εμφανίζεται αρνητικός στο να φύγει από τη Βαρκελώνη, ενώ την Παρασκευή (30/6) ο CEO του καταλανικού συλλόγου, Γιάο Μάε υποστήριξε ότι: «Ζητάμε αφοσίωση και υπευθυνότητα, είμαστε αποφασισμένοι να ανέβουμε άμεσα κατηγορία και υπολογίζουμε τόσο στον Νταρντέρ (σ.σ. είναι και αρχηγός της ομάδας) και στον Μπρέιθγουεϊτ γιατί έχουν ενεργά συμβόλαια και είναι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τον Χόρχε Ντε Φρούτος η υπόθεση παραμένει δύσκολη αφού πέρα από το ενδιαφέρον της Χετάφε υπάρχει και η Ράγιο Βαγιεκάνο που έχει καταθέσει μια πρόταση, η οποία σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, αποτελεί μια καλή βάση για να προχωρήσουν οι συζητήσεις με τη Λεβάντε, η οποία κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του ποιοτικού Ισπανού εξτρέμ (το άλλο 50% ανήκει στη Ρεάλ).

Οι Μαδριλένοι έχουν βάλει στο τραπέζι 2.000.000 ευρώ και την παραχώρηση του Χόνι Μοντιέλ, ο οποίος την περασμένη σεζόν έπαιξε δανεικός στη Λεβάντε στη θέση του επιτελικού μέσου κι έκανε μια γεμάτη χρονιά με 7 γκολ και 3 ασίστ σε 39 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Οι Γκρανότας δεδομένα θέλουν περισσότερα χρήματα και δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν, με τη Ράγιο πάντως να είναι σε θέση να τα προσφέρει καθώς όλα δείχνουν πως θα πουλήσει με οχταψήφιο ποσό τον Άλβαρο Γκαρθία στην Μπόρνμουθ του πρώην προπονητή της, Άντονι Ιραόλα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς