18.2 C
Athens

GP Αυστρίας: Για τρίτη σερί χρονιά στην pole ο Φερστάπεν, σημάδια ζωής για τη Ferrari

Επελαύνει ο Μαξ Φερστάπεν που κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες στην Αυστρία, με τους Λεκλέρ και Σάινθ να τον ακολουθούν

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε για τρίτη σερί χρονιά την pole position στην Αυστρία, με τους Λεκλέρ και Σάινθ να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και να τον ακολουθούν.

Ο Σέρχιο Πέρες βρίσκεται σταθερά σε κακή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και έμεινε για ακόμη μία φορά εκτός δεκάδας φτάνοντας μόλις μέχρι την 15η θέση, καθώς οι χρόνοι που έκανε στο q2 σβήστηκαν αφού ξέφυγε εκτός των ορίων της πίστας. Ίδια κατάσταση και τον Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος έμεινε 11ος.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Στο Q3 ο Φερστάπεν απέδειξε για ακόμη φορά την κυριαρχία του, με τις δύο Φεράρι να δείχνουν σημάδια ζωής και να βρίσκονται στο 2 (Λεκλέρ) – 3(Σάινθ), απειλώντας μάλιστα τον Ολλανδό στη μάχη για την pole.

O Λάντο Νόρις έκανε μια φοβερή προσπάθεια και θα ξεκινήσει τέταρτος, ενώ ακολουθούν οι Χάμιλτον, Στρολ, Αλόνσο, Χούλκενμπεργκ, Γκασλί και Άλμπον.

Το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο δράση με τις αλλαγές που έχουν γίνει τη φετινή σεζόν, καθώς πέρα από τον αγώνα της Κυριακής και το sprint race που έχει μπει στη ζωή της Φόρμουλα 1 από πέρυσι, θα υπάρχουν και δοκιμές για τη σειρά της εκκίνησης του sprint μόλις για δεύτερη φορά φέτος.

Πέρα από τους βαθμούς που θα δοθούν στους οδηγούς μετά την τελική κατάταξη του sprint race, η αυριανή μέρα δεν επηρεάζει κάπως τον αγώνα της Κυριακής καθώς οι οδηγοί θα ξεκινήσουν από τις θέσεις που πήραν στις σημερινές κατατακτήριες, αντίθετα με το ό,τι συνέβαινε πέρυσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς