19.1 C
Athens

Φαβορί τον Ολυμπιακό με Μπέτις «βλέπει» η UEFA

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA εξηγεί με αριθμούς και στατιστικά τη δύναμη της έδρας του Θρύλου απέναντι σε ομάδες της Ισπανίας

Πρώτα εστιάζει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης και μετά θα επικεντρωθεί σε αυτό με την Μπέτις, όμως στην ιστοσελίδα της UEFA γίνεται λόγος για τη δύναμη της έδρας των «ερυθρόλευκων» και εμμέσως τον βλέπει ως φαβορί.

Ουσιαστικά το επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δίνει μια πρόγευση της αναμέτρησης, παραθέτοντας κάποιους ενδιαφέροντες αριθμούς για την πρεμιέρα του Europa League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Θετικός είναι ο απολογισμός για τον Ολυμπιακό με ισπανικές ομάδες στην έδρα του, καθώς έχει 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες»,  επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, προδίδοντας στους Πειραιώτες την αίσθηση του φαβορί. Βεβαίως, στο ίδιο θέμα θυμίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει ποτέ εκτός έδρας μια ισπανική ομάδα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΠΕΤΙΣ

Επίσης το ρεκόρ του Ολυμπιακού στις τελευταίες 9 εντός έδρας αναμετρήσεις στο Europa League (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα προκριματικά) είναι άσχημο, καθώς μετράει μόνο μία νίκη…

Για την Μπέτις δεν υπάρχει απολογισμός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ελληνικές ομάδες, καθώς για πρώτη φορά θα βρει στον δρόμο της ένα κλαμπ από την χώρα και θα είναι ο Ολυμπιακός. Βεβαίως, ο «τίτλος» του φαβορί πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο ότι και να «βλέπει» ο καθένας πριν από το ματς.

ΜΝΕΙΑ ΣΕ ΝΑΟΥΕΛ, ΓΚΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Ναουέλ έχει φορέσει την φανέλα των «βερδιμπλάνκος» για 17 φορές, καθώς ήταν είχε πάει εκεί το 2016 και έμεινε για 18 μήνες ως δανεικός, ενώ ο Γκερέρο έχει αντιμετωπίσει την Μπέτις 10 φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει ένα γκολ.

Αντίπαλοι θα βρεθούν οι Ντανιέλ Ποντένσε και Βίλιαμ Καρβάλιο, οι οποίοι μέχρι πέρυσι ήταν συμπαίκτες στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Champions League.

Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να πάει στην Ισπανία για να δει την Μπέτις το Σάββατο κόντρα στη Βαλένθια και έχει τον λόγο του. Παράλληλα, ο Γιάγια Τουρέ δίνει την «μάχη» του μήπως και καταφέρει να βρίσκεται στην αποστολή, κάτι δύσκολο, αλλά ήταν εντυπωσιακός στο χθεσινό δίτερμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς