19 C
Athens

Euroleague: Ανακοινώθηκαν τα play-in, ίδιες ομάδες με πέρυσι στη νέα σεζόν!

Μια σημαντική καινοτομία θα περιλαμβάνει η Euroleague της νέας σεζόν, με την προσθήκη της διαδικασίας των play-in που θα δίνει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα πλέι οφ στην 9η και τη 10η ομάδα της regular season

Η έντονη φημολογία για καθιέρωση play-in πριν από τα play off της Euroleague επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη λίγκα το μεσημέρι της Πέμπτης. Με πιο ηχηρή φωνή εκείνη του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είχε ζητήσει κάτι τέτοιο τις μέρες που η Φενέρ βρισκόταν αντιμέτωπη με πιθανό αποκλεισμό από την 8άδα, η Euroleague ενέδωσε και η επόμενη σεζόν θα έχει μια σημαντική καινοτομία.

Η νέα Ευρωλίγκα θα δίνει στην 9η και τη 10η ομάδα της κανονικής περιόδου μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα πλέι οφ. Αυτό θα γίνει μέσω μιας ενδιάμεσης φάσης μπαράζ που θα λέγεται play-in και στην οποία θα συμμετέχουν όσοι τερματίζουν από την 7η ως τη 10η θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Euroleague, ο 7ος θα αντιμετωπίζει τον 8ο και ο 9ος τον 10ο σε μονούς αγώνες στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη κατάταξη. Ο νικητής του ζευγαριού 7-8 προκρίνεται απευθείας και θα παίξει στα πλέι οφ με τη 2η ομάδα της regular season, ενώ ο νικητής του 9-10 θα αντιμετωπίζει τον ηττημένο του άλλου ζευγαριού και όποιος προκριθεί θα κοντράρεται στα πλέι οφ με τον πρώτο της κατάταξης.

Επί της ουσίας, οι ομάδες των θέσεων 7 και 8 θα έχουν δυο ευκαιρίες πρόκρισης ενώ αυτές στο 9-10 μόνο μια.

Κατά τα λοιπά, η επόμενη Euroleague δεν θα έχει καμία νέα συμμετοχή. Οι 18 ομάδες της νέας σεζόν θα είναι οι ίδιες με την προηγούμενη και για ακόμα μια χρονιά θα απουσιάζουν οι εκπρόσωποι της Ρωσίας.

Αναλυτικά οι 18 ομάδες της νέας Euroleague:

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρμάνι, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις, Αναντολού Εφές, Μονακό, Βιλερμπάν, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας, Βίρτους Μπολόνι, Βαλένθια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς