17.8 C
Athens

Λαπόρτα: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Μπαρτσελόνα μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας

Στο σκάνδαλο Νεγκρέιρα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της ανακαίνισης του Καμπ Νου ο Ζοάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έκανε λόγο για οργανωμένη εκστρατεία εις βάρος των Μπλαουγκράνα, υποβαθμίζοντας το γεγονός σε… απλές διαιτητικές συμβουλές, ενώ τόνισε πως οι εκπρόσωποι του κατεστημένου θα τον βρουν απέναντί τους μέχρι τέλους.

«Η υπόθεση Νεγκρέιρα είναι μια εκστρατεία εναντίον της Μπαρτσελόνα. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, αλλά ήταν κάτι που κληρονομήσαμε από προηγούμενες διοικήσεις. Το να πάρεις συμβουλές διαιτησίας δεν είναι έγκλημα. Η ομάδα δεν αγόρασε ποτέ διαιτητή. Ίσως δεν εκτιμούσαμε επαρκώς τη σημασία του να μας δώσει συμβουλές ο γιος ενός πρώην διαιτητή. Η υπόθεση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, επειδή υπάρχει μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία για τη μετατροπή της Μπαρτσελόνα σε ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία.

Καθώς χρειαζόμασταν να σώσουμε την ομάδα, πουλήσαμε το 25% των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων για 686 εκατ. ευρώ και αυτό έσωσε τον σύλλογο. Εξακολουθούμε να έχουμε λειτουργικό έλλειμμα 200 εκατ. ευρώ που αντιμετωπίζουμε με σχέδιο λιτότητας, αλλά αυτό που δεν είδαμε ήταν το συμβόλαιο με την CV Capital Partners.

Ένας από τους όρους ήταν ότι ο Τέμπας θα έμενε στην προεδρία, πρώτα για 15 χρόνια και μετά για 8. Ο μισθός του είναι διπλάσιος από αυτόν των προέδρων τραπεζών. Μας είπε ότι αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία, δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε παίκτες και ότι θα μας δυσκόλευαν περισσότερο».

Κάποιοι δεν μπορούν να αφομοιώσουν τα στοιχεία που ορίζουν την καταλανική μας ταυτότητα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένα από τα στοιχεία της καταλανικής ταυτότητας είναι η Μπαρτσελόνα. Λοιπόν, οι κύριοι της La Liga, της CVC και των άλλων καθιερωμένων δυνάμεων, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Μπάρτσα μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας. Το κάνουμε αυτό γιατί αγαπάμε τον σύλλογο», κατέληξε ο Λαπόρτα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς