17.7 C
Athens

Θρήνος στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, απεβίωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Κρεγκ Μπράουν

Ο Κρεγκ Μπράουν, ο προπονητής που οδήγησε την εθνική Σκωτίας στην τελευταία συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1998 στη Γαλλία, απεβίωσε σήμερα (26/6), σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε η Αμπερντίν, η τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε. Έχοντας υποχρεωθεί να σταματήσει νωρίς την ποδοσφαιρική καριέρα του, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, ο εκλιπών διετέλεσε πρώτα προπονητής της εθνικής ελπίδων της Σκωτίας και το 1993 ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός, οδηγώντας την ομάδα του στην πρόκριση στα τελικά του EURO 1996 και του Μουντιάλ 1998.

Αποχώρησε από τη θέση του ομοσπονδιακού το 2001, μετά τους διαδοχικούς αποκλεισμούς της Σκωτίας από το Ευρωπαϊκό του 2000 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Μέχρι και σήμερα, παραμένει ο ρέκορντμαν μεταξύ των Σκωτσέζων προπονητών της εθνικής, με 70 αγώνες.

Αργότερα, ο Μπράουν εργάστηκε στην Αγγλία με την Πρέστον και εν συνεχεία στις Μάδεργουελ και Αμπερντίν. Από το 2013, όταν και αποχώρησε από την προπονητική, είχε ρόλο μη εκτελεστικού διευθυντή στο σύλλογο του βορρά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς