21.5 C
Athens

Παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Γιασικεβίτσιους, αναλαμβάνει ο Ρότζερ Γκριμάου

Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο 57χρονος προπονητής με τον Γκριμάου να τον αντικαθιστά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα, αφού μέσα σε λίγα λεπτά όχι μόνο έγινε γνωστό πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται πολύ κοντά στην απόλυση του από τους Καταλανούς, η εξέλιξη αυτή πήρε άμεσα σάρκα και οστά.

Αν και μετά το τέλος και την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε μιλήσει στο «RAC 1» λέγοντας ότι «θέλουμε να είναι μαζί μας και δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα», ο Λιθουανός προπονητής πλέον αποτελεί παρελθόν από τη φετινή πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Το πρόβλημα όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της χώρας αφορούσε στο κόλλημα που υπήρχε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που δεν είχαν σημειώσει πρόοδο και όπως φαίνεται κατέληξε σε αδιέξοδο.

Μάλιστα οι Καταλανοί έχουν βρει ήδη τον αντικαταστάτη του, αφού με την ανακοίνωση του τέλους της συνεργασίας με τον 47χρονο γνωστοποίησαν και ποιος θα είναι αυτός.

Πρόκειται για τον Ρότζερ Γκριμάου 44 ετών, που αποτέλεσε προπονητή τμημάτων υποδομής των Καταλανών την τελευταία διετία (2021-23). Προηγουμένως, από το 2018 έως το 2021, ήταν βοηθός προπονητή της δεύτερης ομάδας στο LEB Gold και στο LEB Plata. Ως παίκτης φόρεσε τη φανέλα της Μπάρτσα για 8 σεζόν (2003-2011) και ήταν ο αρχηγός που σήκωσε την EuroLeague το 2010.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς