24 C
Athens

Αταμάν: Στόχος μου να ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό, να πάρουμε πρωτάθλημα και να παίξουμε στο Final Four

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού έθεσε και πάλι ψηλά τον πήχη για τους Πράσινους, τονίζοντας τον... τριπλό στόχο που έχει

Συνέντευξη στη «Fanatik» έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Εκεί ο 57χρονος προπονητής έθεσε και πάλι ψηλά τον πήχη για τους Πράσινους βάζοντας τους ξανά στην ίδια… μοίρα με τον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος τεχνικός τόνισε πως θα βασίσει την ομάδα του πάνω στους Ερυθρόλευκους και πως έχει στόχο το Final Four της EuroLeague και το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο στόχος μας είναι σίγουρα το Final Four. Δεν μπορώ να μειώσω τις απαιτήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι ο στόχος μας είναι απλώς να προκριθούμε στα playoffs για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός» δήλωσε αρχικά ο Τούρκος τεχνικός, για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Όταν πήγα στην Αναντολού Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρό μου την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. Γιατί; Επειδή η Φενέρ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Έπαιζε κάθε χρόνο στο Final Four και ήταν πρωταθλήτρια.

Τώρα το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πάνω στην οποία θα βασίσω την δική μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αν ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό, θα παίξουμε στο Final Four και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Τέλος, ο Αταμάν αναφέρθηκε και στον σεβασμό που έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι για αυτόν:

«Όπου πήγαινα τα προηγούμενα χρόνια μου έλεγαν να πάω στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και οι φίλοι του Ολυμπιακού μού έδειχναν σεβασμό. Το μπάσκετ είναι σημαντικό για την κουλτούρα της Ελλάδας. Νιώθω ότι με σέβονται εδώ. Υπάρχει αγάπη και ενθουσιασμός αυτή τη στιγμή και αυτό με ενθουσιάζει κι εμένα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς