16.2 C
Athens

Καναδάς – Γαλλία 0-3: Η κάτοχος του VNL έπαιζε σε άλλη ταχύτητα

Η Γαλλία μετά από μια απογοητευτική πρώτη εβδομάδα στο VNL, φρόντισε στη δεύτερη να αποζημιώσει το κοινό της στην Ορλεάνη και να πετύχει μια ακόμα νίκη με καθαρό σκορ (3-0) απέναντι στον Καναδά για να πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς την 8η Ολλανδία.

Ο Μπριζάρ καθοδήγησε μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του βάζοντας πολύ πρώτο χρόνο με Μπουλτόρ και Σινενιέζ στο πρώτο σετ και σταδιακά πρόσθεσε Πατρί και Κλεβενό στην εξίσωση, με τον πρώην διαγώνιο της Μιλάνο να σημειώνει 16 πόντους (και να κάνει τη διαφορά με τα σέρβις του στο τρίτο σετ) και τον πρώην ακραίο της Γιαστρέμπσκι να κάνει τα πάντα στην πίσω ζώνη και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ των νικητών με 17 (16/19 επ.)!

Γενικότερα δεν υπάρχει κάποιος από τους Γάλλους που να μην έκανε τρομερό παιχνίδι στην επίθεση.

Ο Καναδάς είχε προβληματική υποδοχή και κανέναν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα έκαιγε. Ο Χερ αναγκάστηκε να παίξει περισσότερο με τον Μαρ (14π.) και τον Σβαρτς που πήρε μπάλες στο τρίτο σετ αλλά πόντους πιστώθηκε κυρίως από τα σέρβις του.

Για τον Καναδά η δεύτερη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με βελτίωση αλλά χωρίς αποτελέσματα, ενώ η κάτοχος του VNL, Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τη Βραζιλία και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της.

Ο Αντρέα Τζιάνι πέρα από το ματς με τους Βραζιλιάνους που είναι σημαντικό στη βαθμολογία, θα στοχεύσει σε καλύτερα αποτελέσματα στην 3η εβδομάδα που θα ενσωματωθεί και ο σούπερ σταρ Έρβιν Ενγκαπέ.

ΤΑ ΣΕΤ: 0-3 (17-25, 21-25, 21-25)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς