20.9 C
Athens

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Γιάννης Δοντάς

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα αλλά και της εθνικής Ελλάδας, Γιάννης Δοντάς, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών

Σε θλίψη βυθίστηκε το Σάββατο (24/6) το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιάννης Δοντάς. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (διεθνής με την εθνική Ελλάδας) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών.

Ο Δοντάς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Απόλλωνα το 1976 και το 1982 αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό. Στους Πράσινους έμεινε για τέσσερα χρόνια (ως το 1986) και πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων ενώ έπαιξε και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά τη θητεία του στον Διαγόρα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρετάει με οδύνη τον Γιάννη Δοντά, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο Γιάννης Δοντάς γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και πρωτοέπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα Αθηνών, προτού τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 1982. Αγωνίστηκε επί μία τετραετία στο Τριφύλλι, κατακτώντας δύο νταμπλ και καταγράφοντας 44 συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και σε έξι παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Απόλλωνα Σμύρνης συγκλονισμένος από τον ξαφνικό χαμό του ΦΙΛΟΥ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ-ΑΔΕΡΦΟΥ της ομάδος μας ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΝΤΑ εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παλαιμάχων Απόλλων Σμύρνης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς