17.4 C
Athens

Σάκκαρη – Βέκιτς 0-2: Λύγισε στις λεπτομέρειες των σετ μετά από συγκλονιστική μάχη και έμεινε εκτός τελικού

Η τρομερή πορεία της Μαρίας Σάκκαρη (Νο8) στο τουρνουά του Βερολίνου σταμάτησε στα ημιτελικά και πάνω στην Ντόνα Βέκιτς (Νο23), από την οποία και ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 7-6).

Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και για τις δύο, αφού η χθεσινή αναβολή των προημιτελικών εξαιτίας της βροχόπτωσης, ανάγκασε όλες τις τενίστριες που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά νωρίτερα σήμερα, να δώσουν δύο παιχνίδια μέσα σε λίγες ώρες.

Η τενίστρια από την Κροατία φάνηκε να έχει περισσότερα ψυχικά αποθέματα και πήρε την πρόκριση στον τελικό μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Αλεξάντροβα – Κβιτόβα, που είναι το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο τενίστριες ήταν αρκετά ισορροπημένο και φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εκεί η Βέκιτς έδειχνε πιο ψύχραιμη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Έτσι κάνοντας δύο μπρέικ στο πρώτο σετ, έναντι ενός της Σάκκαρη, κατάφερε να το κλείσει με 6-4 και να πάρει προβάδισμα στον αγώνα.

Στο δεύτερο σετ επιβεβαιώθηκε πως η Βέκιτς είχε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα. Κι αυτό γιατί έμεινε δύο φορές πίσω στο σετ με μπρέικ (αρχικά με 2-0 και στη συνέχεια με 5-3), ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει και στις δύο περιπτώσεις και να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί πια τελείωσε τη δουλειά, καθώς το κατέκτησε μετά από συγκλονιστική μάχη με 8-10 και θα βρεθεί στον τελικό του τουρνουά του Βερολίνου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς