23.6 C
Athens

Ουγγαρία – Ελλάδα 20-13: Βαριά ήττα στην πρεμιέρα του World Cup για την εθνική Γυναικών

Η εθνική πόλο Γυναικών παρουσίασε κακό πρόσωπο απέναντι στην ισχυρή Ουγγαρία στην πρεμιέρα του World Cup στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου τα βρήκε σκούρα απέναντι στο υψηλό πρέσινγκ των αθλητριών της Ουγγαρίας και γνώρισε βαριά ήττα (20-13) με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση που τη φέρνει σε τροχιά αγώνων κατάταξης στο υπόλοιπο του τουρνουά.

Η εθνική αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην παίκτρια παραπάνω με αποτέλεσμα να χάσει πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, ενώ στην άμυνα τα ζητήματα ήταν ακόμα σοβαρότερα κι αυτό αποτυπώθηκε στα 12 γκολ που δέχθηκε στα πρώτα 16′ (12-6).

Από το τρίτο οκτάλεπτο η άμυνα της εθνικής βελτιώθηκε όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς οι Μαγυάρες έφτασαν εύκολα στη νίκη και προκρίθηκαν στους «4» της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ – Ισραήλ.

Οι αδερφές Πλευρίτου (Βάσω και Ελευθερία) και η Γιαννοπούλου σημείωσαν από τρία γκολ για την εθνική. Για την Ουγγαρία η Κέστελι έκανε τη διαφορά με έξι γκολ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 20-13

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 6-2, 6-4, 3-2, 5-5

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μάγκιαρι, Ζίλαγκι, Μπάκσα, Γκουρισάτι, Μάχιου 2, Τίμπα 2, Πότζε 1, Κέστελι 6, Λέιμετερ 3, Ριμπάνσκα 2, Φάραγκο 1, Γκάρντα 3, Νέζμελι

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννόπουλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελευθεριάδου 2

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς