21.7 C
Athens

Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 96-85: Πρωταθλήτρια στην Αδριατική μετά από μια δεκαετία

Ο ασταμάτητος Κέβιν Πάντερ και ο «κάνω-τα-πάντα» Ντάντε Έξουμ οδήγησαν την Παρτιζάν στον πρώτο της τίτλο στην ABA Liga μετά το 2013

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην Παρτιζάν για να την επαναφέρει στις επιτυχίες και η αρχή έγινε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 10 χρόνια, η Παρτιζάν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Αδριατική επικρατώντας με 96-85 του Ερυθρού Αστέρα σε μια κατάμεστη και εντυπωσιακή Stark Arena!

Η έδρα αποδείχθηκε κομβική σε όλη τη σειρά και δη στο Game 5 όπου ο Πάντερ έκανε τα πάντα με 32 πόντους (8/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/8 βολές) ενώ ο Έξουμ με 10 πόντους και 5 ασίστ ήταν καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο.

Ο ΛεΝτέι είχε 15 πόντους ενώ 10 σημείωσε και ο Λεσόρ που πήρε κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Ερυθρός Αστέρας πελάγωσε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έβαλε μόλις 34 πόντους (όσους πέτυχε στην τρίτη) και όταν πλησίασε στους τέσσερις τα έκανε μαντάρα γιατί δεν είχε παίκτη να βγει μπροστά.

Ο Φακούντο Καμπάτσο είχε 10 πόντους, 8 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ πρώτος σκόρερ με 18 πόντους ήταν ο Ντόμπριτς. Ελάχιστα πράγματα από τον Βιλντόσα, καθοριστικός στην τρίτη περίοδο ο Μπέντιλ των 15 πόντων, με τον Ερυθρό Αστέρα να παραδίδει τα σκήπτρα στην Παρτιζάν (έφτασε τις 7 κατακτήσεις) και να μένει στα 6 τρόπαια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με καυτό Πάντερ που σημείωσε διαδοχικά τρίποντα και είχε βοήθειες από Μαντάρ και ΛεΝτέι, η Παρτιζάν μπήκε όσο δυνατά περίμενε ο κόσμος της απέναντι σε έναν Ερυθρό Αστέρα που δεν έπαιζε άμυνα και δεν έβρισκε σκορ. Το +12 (30-18) αποτύπωσε την εικόνα, η οποία δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο.

Ο Ντόμπριτς ήταν ο μοναδικός με αξιόπιστο περιφερειακό σουτ για τους φιλοξενούμενους ενώ οι Ασπρόμαυροι πίεσαν στη ρακέτα και με Σμάιλαγκιτς και Λεσόρ αύξησαν ακόμα τη διαφορά στο +20 (54-34).

Όσους πόντους σημείωσε ο Ερυθρός Αστέρας στα πρώτα 20′, τόσους πέτυχε στην τρίτη περίοδο με τον Μπέντιλ να δίνει λύσεις από το… πουθενά (και με μακρινό σουτ) και τον Καμπάτσο να φτιάχνει το παιχνίδι και να βοηθά στην άμυνα για να πέσει η διαφορά στους επτά (75-68).

Το μομέντουμ ήταν με τους φιλοξενούμενους αλλά τα πάντα έμοιαζαν να κρίνονται τελικά όταν έγινε το 79-75 με το πρώτο τρίποντο του Βιλντόσα και τον Νέντοβιτς, ο οποίος ακολούθως έχασε και βολή (στα 6′ για το τέλος). Η Παρτιζάν γύρισε τον διακόπτη, ο Έξουμ και ο Λεσόρ βγήκαν μπροστά και ο Πάντερ καθάρισε για να χαρίσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-18, 54-34, 75-68, 96-85

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς