16.9 C
Athens

Ιαπωνία – Βραζιλία 3-2: Ιστορική νίκη των Σαμουράι στην Ορλεάνη και 7/7 στο VNL

Η φετινή έκδοση της Ιαπωνίας στο VNL είναι η κορυφαία της σύγχρονης ιστορίας της κι αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα πέρα από τις έξοχες εμφανίσεις.

Η εντυπωσιακή ομάδα του Φιλίπ Μπλεν έκανε το 7/7 (πρωτοπόροι στη βαθμολογία στη δεύτερη εβδομάδα του VNL) στην Ορλεάνη επικρατώντας με 3-2 της Βραζιλίας σε μια αναμέτρηση που έχει ιστορική σημασία, αφού οι Σαμουράι για πρώτη φορά νίκησαν τους Λατινοαμερικάνους σε επίσημη διοργάνωση της FIVB σπάζοντας μια αρνητική παράδοση πολλών ετών (είχαν πάρει μόλις ένα σετ απέναντι τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια).

Ο απίθανος Ισικάγουα της Μιλάνο έκλεισε το ματς με 27 πόντους, ο Μιγιαούρα πρόσθεσε 24 και 21 ο Τακαχάσι που τελείωσε την κόντρα μπάλα για να χαρίσει την ιστορική νίκη στην ομάδα του.

Οι Σαμουράι στα πέντε σετ έβγαλαν συνολικά 72 άμυνες (12 παραπάνω από τους Βραζιλιάνους), είχαν πιο σταθερή υποδοχή και αποτελεσματικότητα στην κόντρα μπάλα ενώ έκαναν απίθανη επιστροφή όταν είδαν τη Βραζιλία των 11 μπλοκ (4 οι Ιάπωνες, με τα 3 να πιστώνονται στον Ονοντέρα) να ισοφαρίζει από το 2-0 σε 2-2 για να φτάσουν εν τέλει πανάξια σε μια σπουδαία νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα στη Γαλλία.

Ο Άλαν με 20 πόντους (20/32 επιθέσεις) και οι Ονοράτο – Λουκαρέλι ήταν οι διψήφιοι σκόρερ της Βραζιλίας.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-2 (25-23, 25-21, 18-25, 22-25, 18-16)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς