24 C
Athens

Οι θέσεις που ο Ολυμπιακός εστιάζει για ενίσχυση και οι δύο εξαιρετικές περιπτώσεις από την Λατινική Αμερική

Οι Ερυθρόλευκοι αρχίζουν να ξεψαχνίζουν την αγορά για να βρουν τις κατάλληλες λύσεις στα φανερά κενά του ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν, με τους Μαρτίνεθ και Κορδόν να έχουν στα υπόψη μερικές πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης (20/6) στην Αθήνα και τρέχει ήδη μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού με φόντο τη νέα σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνονται για τουλάχιστον 7-8 ποιοτικές προσθήκες σε θέσεις που χρήζουν ενίσχυσης και αναλόγως με το τι θα γίνει με τις αποδεσμεύσεις και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι του Ρέντη τα πρώτα ονόματα.

Επίσημο: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες δεδομένα ψάχνονται για δύο βασικούς σέντερ μπακ, έναν κόφτη, δύο εξτρέμ, έναν πλάγιο μπακ και – για αρχή – έναν κεντρικό επιθετικό.

Ο Καμπρέρα της Εσπανιόλ εξακολουθεί να βρίσκεται στα ραντάρ των Ερυθρολεύκων, σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, ωστόσο Κορδόν και Μαρτίνεθ δείχνουν τον δρόμο της Λατινικής Αμερικής για την ενίσχυση στην επίθεση.

Οι Λατίνοι αρέσουν αρκετά στον Κορδόν όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν και τη συνεργασία του με τον Μαρτίνεθ στη Γρανάδα, με το μεταγραφικό μπλοκάκι του Ολυμπιακού να “γεμίζει” με δύο νέες περιπτώσεις Λατίνων ποδοσφαιριστών.

Ο λόγος για τους Ντάρβιν Ματσίς και Λουίς Σουάρες, ο Κολομβιανός κι όχι ο πασίγνωστος Ουρουγουανός προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ο πρώτος (Ματσίς) είχε ακουστεί και πέρυσι για τον Ολυμπιακό, ωστόσο φέτος οι Πειραιώτες φαίνεται να επανέρχονται με ένα νέο και πολύ δυνατό όπλο στο δυναμικό τους. Ο Αντόνιο Κορδόν τον γνωρίζει καλά από την ισπανική αγορά από την περίοδο που αγωνιζόταν στην Βαγιαδολίδ και δείχνει να του… κλείνει το μάτι για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 με την Βαγιαδολίδ, έχει αγωνιστεί επίσης στις Ουέσκα, Λεγανές, Κάντιθ, Ουντινέζε και την μεξικανική Χουάρες.

Η άλλη περίπτωση από την Λατινική Αμερική που φαίνεται να αρέσει σε Κορδόν και Μαρτίνεθ είναι αυτή του 25χρονου Κολομβιανού φορ, Λουίς Σουάρες.

Ο Σουάρες ανήκει στη Μαρσέιγ, όπου και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2027, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βγάζει το ψωμί του κυρίως στην Ισπανία ως δανεικός από τη γαλλική ομάδα.

Τη σεζόν που αφήσαμε πίσω μας αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλμερία, όπου σημείωσε 4 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Έχει αγωνιστεί επίσης με τις Λεόνες, Γουότφορντ και Ταραγόνα.

Πάντως, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Μαρτίνεθ και μετά, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος για τις ανακοινώσεις των πρώτων μεταγραφικών του αποκτημάτων, ώστε να πάει όσο το δυνατόν γίνεται πιο πλήρης στην καλοκαιρινή του προετοιμασία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς