21.7 C
Athens

Δήμαρχος και πρόεδρος γνωστής ομάδας παραιτήθηκε μετά τη διαρροή ροζ βίντεο! (pics)

Παραιτήθηκε από θέση του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κουκέσι Σαφέτ Γκζίσι, στην βορειοανατολική Αλβανία, μετά τη δημοσιοποίηση ροζ βίντεο που το εμφάνιζε να συνευρίσκεται ερωτικά μέσα στο γραφείο του, στο δημαρχείο της μικρής πόλης. Προηγήθηκε απόφαση «καρατόμησης» του, από το υπουργικό Συμβούλιο -με εντολή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα- που αποφάσισε επίσης την διεξαγωγή τοπικών εκλογών για την ανάδειξη νέου δημάρχου. Ο Γκτζίσι είχε επανεκλεγεί δήμαρχος Κουκέσι, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία (14/5/2023) με τη σημαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ράμα.

Το ροζ βίντεο, που κοινοποιήθηκε γρήγορα μέσω WhatsApp, εμφάνιζε τον έως πρότινος δήμαρχο Κούκεσι σε ερωτικές περιπτύξεις με νεαρή κοπέλα, που όπως αποκάλυψε διατηρεί σχέση. Ο ίδιος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για παγίδευσή του από πολιτικούς αντιπάλους, που τον εκδικήθηκαν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- για την πρόσφατη επανεκλογή του.

«Ζητώ μια τεράστια συγγνώμη στο κοινό και σε όποιον είδε αυτό το άσχημο βίντεο σήμερα. Μετά από μια δύσκολη εκστρατεία και αντιπαράθεση με τους αντιπάλους μου, από την οποία βγήκα νικητής, δυστυχώς έπεσα θύμα μιας παγίδας που ετοίμασαν λεπτομερώς οι ίδιοι που αντιμετώπισα στις εκλογές. Εδώ κατάφεραν να κάνουν σε άλλη βρώμικη μορφή αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν με την ψήφο των Κουκσιανών. Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό και είμαι περισσότερο από ξεκάθαρος ότι σε αυτή την κατάσταση δεν έχει αξία κανενός είδους εξήγηση.

Εδώ και αρκετό καιρό έχω στενή σχέση με την εν λόγω κοπέλα, αλλά φυσικά δεν έχω καμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ πλέον να είμαι το άτομο που εργάζεται σε αυτό το κρατικό γραφείο, καθώς πρόδωσα την εμπιστοσύνη αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που πίστεψαν και συνεργάστηκαν μαζί μου για να κάνω το Κούκεσι μια ολοένα και καλύτερη πόλη» αναφέρει ανακοίνωση του Γκτζίσι, που -σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ- ζήλεψε την δόξα του Μπίλ Κλίντον.

Ο 51χρονος πρώην δήμαρχος Κούκεσι είναι επιχειρηματίας και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroGjici Security και της Kevin Construction. Είναι επίσης πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομάδας FK Kukësi της αλβανικής Superliga. Δήμαρχος Κούκεσι εξελέγη στις εκλογές του 2019.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς