17.7 C
Athens

Γουίζαρντς: Free agent ο Κούζμα

Ο φόργουορντ των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς, Κάιλ Κούζμα, απέρριψε την player option των 13 εκατομμυρίων δολαρίων και θα γίνει free agent, ανέφερε ο Έντριαν Βονιαρόφσκι του ESPN την Τρίτη.

Ο Κούζμα αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της free Agency αυτό το καλοκαίρι, καθώς φέτος είχε μέσο όρο 21,2 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 7,2 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) παίζοντας 35 λεπτά σε 64 ματς των Γουίζαρντς.

Τον Απρίλιο ο Κούζμα είπε στους δημοσιογράφους ότι θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, που βρίσκεται από τη σεζόν 2021/22, αφού πέρασε τις τέσσερις πρώτες σεζόν της καριέρας του με τους Λέικερς με τους οποίους κέρδισε και έναν τίτλο (2020).

«Είναι 100 τοις εκατό μια επιλογή… Πέρασα υπέροχα εδώ», είπε ο Κούζμα για την Ουάσιγκτον. «Έχω βελτιώσει σημαντικά το παιχνίδι μου εδώ, και υπάρχουν καλοί άνθρωποι εδώ. Θα ήμουν ανόητος αν έλεγα ότι δεν είναι επιλογή για μένα».

Όμως τα πράγματα άλλαξαν για τους Γουίζαρντς μετά το τέλος της περασμένης σεζόν. Ο τζένεραλ μάνατζερ Τόμι Σέπαρντ αφέθηκε ελεύθερος και το franchise προσέλαβε τον πρώην GM των Κλίπερς, Μάικλ Γουίνγκερ στη θέση του προέδρου της Monumental Sports με σκοπό την αναδιαμόρφωση της ομάδας. Οι Ουίζαρντς συμφώνησαν επίσης να στείλουν τον κορυφαίο παίκτη τους, Μπράντλεϊ Μπιλ, στο Φοίνιξ.

Ο Κούζμα ήταν το νούμερο 27 στο ντραφτ του 2017 και αποχώρησε από το Λος Άντζελες στο πλαίσιο της ανταλλαγής για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς