15.8 C
Athens

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 82-93: Σκούπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη!

Η Μπαρτσελόνα σκούπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, πανηγυρίζοντας μέσα στη Μαδρίτη το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Πρωτάθλημα νούμερο 20 και δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της! Η Μπαρτσελόνα με επιβλητική εμφάνιση (82-93) σκόρπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο WiZink Center και με σκούπα στους τελικούς στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας!

 

Οι Καταλανοί επιβεβαίωσαν ξανά ότι βρίσκονταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και με… βομβαρδισμό από τα 6,75μ. (11/22) κατόρθωσε να κόψει μια και καλή τον αέρα της ομάδας του Τσους Ματέο, η οποία είχε απογοητευτικά ποσοστά από τη γραμμή των βολών (17/26) και βασικά της όπλα σε πολύ μέτρια βραδιά.

Η απονομή του 20ού πρωταθλήματος στην Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της Ρεάλ (vid)

Η Μπαρτσελόνα βρήκε την ευκαιρία για το μπρέικ και τον τίτλο και δεν την άφησε να πάει χαμένη για να πάρει το πρωτάθλημα με τον πιο εμφατικό τρόπο.

 

Ο Νίκολα Μίροτιτς στο τελευταίο του παιχνίδι σημείωσε 14 πόντους (3/6 τρίποντα), ο Γιοκουμπάιτις και ο Λαπροβίτολα έκαναν θραύση δημιουργικά (11 ασίστ) και εκτελεστικά (25π. συνολικά) με τον Βέσελι να κάνει τρομερό παιχνίδι και να ολοκληρώνει το ματς με 21 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ.

Για τους ηττημένους Μαδριλένους ο Ταβάρες το πήρε προσωπικά στην τρίτη περίοδο και έκλεισε το ματς με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ ο Κοζέρ σταμάτησε στους 11 που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια σίγησε, σε μια βραδιά που έκλεισε πάντως με χειροκρότημα από τους φίλους της Ρεάλ που αναγνώρισαν την προσπάθεια και προφανώς το γεγονός ότι η ομάδα τους κατέκτησε τη EuroLeague.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 41-38, 66-67, 82-93

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς