23.2 C
Athens

Δεκτό από την ΕΠΟ το αίτημα του Μήτρογλου για -3 στον Άρη, πέντε ημέρες προθεσμία για την εξόφλησή του

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα του Κώστα Μήτρογλου για ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Άρη, εξαιτίας χρεών προς τον Έλληνα επιθετικό.

Οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από το νέο πρωτάθλημα της Super League, εφόσον οι Κιτρινόμαυροι δεν καταβάλουν 350.000 ευρώ στον Έλληνα επιθετικό εντός πέντε ημερών.

Στις 11 Απριλίου το Διαιτητικό Δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση επιβολής ποινών του Κώστα Μήτρογλου κατά των Κιτρίνων, εξαιτίας οφειλών.

Έκτοτε η πλευρά του Άρη προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή ώστε να του καταβάλει τα χρήματα σε δόσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν στην καταβολή των δύο οφειλόμενων δόσεων, ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ. Ο πρώην επιθετικός της ομάδας όμως δεν το δέχθηκε και απαίτησε όλο το ποσό εφάπαξ. Κάπως έτσι τα πράγματα οδηγήθηκαν στη σημερινή (20/6) εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Μήτρογλου κατά της ΠΑΕ Άρης. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Άρης, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, του ποσού του επιδικασθέντος κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 350/2022 τελεσίδικης απόφασης της Α’ ΕΕΟΔ/ΕΠΟ, την επιβληθείσα με την 93/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών από την επομένη της επίδοσης της παρούσας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς