22.4 C
Athens

Διακοπή δύο αγώνων εθνικών ομάδων στην Αυστρία με κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά

Δύο διακοπές αγώνων εθνικών ομάδων έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στην Αυστρία, αμφότεροι ύστερα από απόφαση της μιας ομάδας για απόσυρση από το παιχνίδι λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Στο φιλικό ματς της Νέας Ζηλανδίας με το Κατάρ στη Βιέννη, οι Νεοζηλανδοί κατηγορούν αντίπαλο παίκτη για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς με αποδέκτη τον Μάικλ Μπόξαλ, συμπεριφορά που έγινε ανεκτή από τον διαιτητή.

«Ο Μάικλ Μπόξαλ έπεσε θύμα ρατσιστικής προσβολής στο πρώτο ημίχρονο από παίκτη του Κατάρ. Ο διαιτητής δεν αντέδρασε, επομένως η ομάδα επέλεξε να μην επιστρέψει για να παίξει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας, Αντριου Πράγκνελ υποστήριξε την απόφαση των ποδοσφαιριστών, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Δε θέλουμε ποτέ να εγκαταλείψουμε ένα ματς, αλλά ορισμένα ζητήματα είναι σημαντικότερα από το ποδόσφαιρο και είναι σημαντικό να πάρουμε θέση. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Κατάρ, Κάρλος Κεϊρόζ, αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση μεταξύ αντιπάλων: «Προς έκπληξή μας, ο αρχηγός της Νέας Ζηλανδίας ήλθε να μας δει για να μας πει ότι η ομάδα του δεν θα ξαναρχίσει το παιχνίδι. Προφανώς δύο παίκτες αντάλλαξαν λόγια στον αγωνιστικό χώρο. Ποιος άρχισε, ποιος απάντησε; Μόνο αυτοί ξέρουν, Δεν υπάρχουν μάρτυρες, ο διαιτητής δεν άκουσε τίποτε, οι πάγκοι δεν άκουσαν περισσότερα. Είναι απλώς μια διαμάχη μεταξύ δύο παικτών. Τώρα αφήστε τις ποδοσφαιρικές αρχές να πάρουν μια απόφαση. Αλλά χωρίς μάρτυρες, δεν ξέρω πώς η FIFA θα μπορέσει να πάρει μια απόφαση».

Αποχώρηση και διακοπή αγώνα σημάδεψε και τον αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων U21 της Ιρλανδίας και U22 του Κουβέιτ, επίσης στην Αυστρία, αφού οι Ιρλανδοί κατήγγειλαν ρατσιστικές προσβολές εναντίον ενός από τους αναπληρωματικούς τους.

Η ιρλανδική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην FIFA, ενώ τη στιγμή της διακοπής, οι νεαροί Ιρλανδοί προηγούνταν με 3-0.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς