17.1 C
Athens

Μπαρέρ – Τσιτσιπάς 1-2: Δύσκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά του Χάλε

Μετά από σκληρή μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Νο58) με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-7) και να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά του Χάλε.

Δύσκολο αποδείχθηκε το έργο του Έλληνα τενίστα στην πρεμιέρα του στο τουρνουά του Χάλε. Ο Μπαρέρ δεν του έβαλε απλά εμπόδια, αλλά στάθηκε επάξια απέναντι του και διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη.

 

Μεγάλο όπλο για ακόμη μια φορά για τον Τσιτσιπά ήταν το σερβίς του, καθώς είχε 16 άσους έναντι 4 του αντιπάλου του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Νίκολας Τζάρι (Νο28), που επικράτησε νωρίτερα του Κορεντίν Μουτέ.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες ήταν αλάνθαστοι στο σερβίς τους, αλλά δεν μπόρεσε κανείς από τους δύο να φτάσει σε μπρέικ. Έτσι το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ακόμη και εκεί οι δυο τους έδωσαν σκληρή μάχη. Τελικά ο Γάλλος κατάφερε να το κερδίσει στις λεπτομέρειες με 8-6 και να πάρει το πρώτο σετ.

Αυτό του έδωσε ψυχολογία και ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο κάνοντας γρήγορο μπρέικ και παίρνοντας στη συνέχεια προβάδισμα με 3-1. Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε και επέστρεψε, παίρνοντας με τη σειρά πίσω το μπρέικ. Στο κρίσιμο σημείο του σετ και ενώ ο Τσιτσιπάς προηγούταν με 4-5, έκανε ένα ακόμη μπρέικ για να κλείσει το σετ με 4-6 και να ισοφαρίσει.

Η μάχη έγινε ακόμη μεγαλύτερη στο τελευταίο σετ, με τους δύο τενίστες να μην αφήνουν περιθώριο και να οδηγούνται στο 4-4. Εκεί, ο Μπαρέρ προηγήθηκε με 0 – 40 στο σερβίς του Τσιτσιπά και είχε μεγάλη ευκαιρία για μπρέικ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε και κράτησε το σερβίς του.

Στα επόμενα γκέιμ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του και το τρίτο σετ οδηγήθηκε και αυτό στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα και το κατέκτησε με 3-7 για να επικρατήσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς