17.7 C
Athens

Τσέφεριν: Πείτε μου έναν κορυφαίο παίκτη που πήγε για να παίξει στη Σαουδική Αραβία

Παρά την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο τον περασμένο Ιανουάριο και άλλων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν φαίνεται να πείθεται για την αξιοπιστία και την ποιότητα του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ομάδες της Μέσης Ανατολής ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι δείχνουν μεγάλη θέληση να βελτιώσουν το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και να το κάνουν πιο ελκυστικό, παίρνοντας μεγάλα ονόματα, που άφησαν ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Σλοβένος, μιλώντας στον ολλανδικό NOS, υποστήριξε ότι αυτή η λογική είναι λάθος, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα της Κίνας.

Ο Τσέφεριν ρωτήθηκε για το αν ήταν επιφυλακτικός για την αποχώρηση παικτών από την Ευρώπη, προκειμένου να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας κι απάντησε: «Όχι, όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι κυρίως λάθος για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας.

Γιατί αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς; Γιατί πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες, να φέρουν προπονητές και να αναπτύξουν τους δικούς τους παίκτες.

Το σύστημα αγοράς των παικτών που σχεδόν τελείωσαν την καριέρα τους δεν είναι το σύστημα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παρόμοιο λάθος που έκανε η Κίνα, όταν έπαιρναν παίκτες που βρίσκονταν στο τέλος της καριέρας τους.

Πείτε μου έναν παίκτη που είναι κορυφαίος, κορυφαίος και που ξεκινά την καριέρα του και πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία;

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για χρήματα. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν κορυφαίους αγώνες. Και ο κορυφαίος ανταγωνισμός είναι στην Ευρώπη.»

Ενώ ρωτήθηκε και για το εάν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είχε χάσει τις κορυφαίες του σημαίες μετά τις αποχωρήσεις των Ρονάλντο και Μπενζεμά: «Δεν τις χάσαμε. Ακόμα παίζουν ποδόσφαιρο. Στο τέλος της καριέρας τους κάποιοι παίκτες πηγαίνουν κάπου για να κερδίσουν κάποια χρήματα.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς