23.3 C
Athens

Ελισάβετ, το χαμογελαστό κορίτσι που έγινε το 99o θύμα της φωτιάς στο Μάτι

Παρέμεινε διασωληνωμένη στην Εντατική για 50 ημέρες δίνοντας τη μάχη της, αλλά δεν τα κατάφερε

Η 26χρονη Ελισάβετ Χαρδαλούπα, ήταν το 99ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αφού χθες, 50 ημέρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Η κοπέλα νοσηλευόταν με βαριά εγκαύματα, όπως και η μητέρα της, που ήταν μαζί της την ώρα της πυρκαγιάς. Οι δυο τους προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες, αλλά παγιδεύτηκαν από τη φωτιά.

Μεταφέρθηκαν αμφότερες στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα και η μητέρα της έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα. Η Ελισάβετ, όμως, συνέχισε να δίνει τη δική της μάχη και νικήθηκε μετά από 50 ημέρες αγώνα.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου της Ελισάβετ βύθισε στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και εκείνους που δεν την ήξεραν. Αλλωστε και μόνο το νεαρό της ηλικίας της (είναι πιθανότατα η νεότερη σε ηλικία νοσηλευόμενη εγκαυματίας της φονικής πυρκαγιάς που κατέληξε…), αρκεί για να γεμίσει θλίψη ακόμα και τους ανθρώπους που τους ήταν άγνωστη, στη σκέψη ότι ένας νέος άνθρωπος όχι μόνο δεν πρόλαβε να ζήσει τη ζωή που φαινόταν να ανοίγεται μπροστά του, αλλά «έφυγε» και με τόσο τραγικό τρόπο.

Η Ελισάβετ είχε σπουδάσει στην Ιταλία και είχε ταξιδέψει πολύ. Είχε όνειρα για τη ζωή που όμως έγιναν στάχτη εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς