16.9 C
Athens

Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν 91-78: Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 2-1 με Νέντοβιτς και Βιλντόσα

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου έμεινε στη Χάλα Πιονίρ ο Ερυθρός Αστέρας που επιβλήθηκε με 91-78 της Παρτιζάν και μείωσε σε 2-1 στη σειρά των τελικών της Αδριατικής Λίγκας. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε μόλις 28% στο τρίποντο (έναντι 48% της Παρτίζαν) αλλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς το πήρε προσωπικά και ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους.

Από 16 είχαν οι Μίτροβιτς και Πετρούσεφ ενώ στους 14 σταμάτησε ο Βιλντόσα που είχε και 5 ασίστ!

Η Παρτιζάν είχε τους σκόρερ και ψηλούς της σε κακή βραδιά με τον Έξουμ και τον Μαντάρ να διασώζονται με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά αλλά η Παρτιζάν ισορρόπησε την κατάσταση και με το μακρινό σουτ που βρήκε από Άντζουσιτς και Νάναλι βρέθηκε στο +3 στο φινάλε του πρώτου μέρους (38-41).

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στην τρίτη περίοδο κυρίως με Βιλντόσα και Πετρούσεφ, με τον Αργεντινό γκαρντ μάλιστα να σκοράρει για τρεις στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και μαζί με τον Νέντοβιτς να ανοίγουν τη διαφορά στους δέκα (75-65). Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με ευκολία απέναντι στη σκληρή άμυνα των Ερυθρόλευκων και γνώρισαν την ήττα που οδηγεί σε τέταρτο παιχνίδι στην ίδια έδρα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 38-41, 62-59, 91-78

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς