21.7 C
Athens

Κροατία – Ισπανία 0-0 (4-5 πεν.): Οι Ίβηρες πήραν το πρώτο τους Nations League, ούτε τώρα η Χρβάτσκα

Δύο χρόνια μετά τον χαμένο τελικό απέναντι στη Γαλλία, η Ισπανία πανηγύρισε το πρώτο Nations League της ιστορίας της απέναντι στην Κροατία που ούτε αυτή τη φορά έφτασε στην κατάκτηση ενός τροπαίου

Την κατάκτηση του πρώτου Nations League στην ιστορία της πανηγυρίζει η Ισπανία, δύο χρόνια μετά τον χαμένο τελικό από τη Γαλλία στο Μιλάνο. Οι Ίβηρες σε έναν μέτριο ποιοτικά τελικό επικράτησαν με 5-4 στα πέναλτι της πρωτάρας Κροατίας έπειτα από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ.

Η Χρβάτσκα έχασε μια τεράστια ευκαιρία να κατακτήσει ένα τρόπαιο σε μεγάλη διοργάνωση την ώρα που η Ισπανία κατέκτησε την τέταρτη κούπα (τρία Euro, ένα Μουντιάλ) ενώ έχει κι ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Μάγιερ έχασε το πέναλτι για τους Κροάτες αλλά ο Λαπόρτ τους κράτησε ζωντανούς όταν σημάδεψε το δοκάρι. Ωστόσο, ο Σιμόν έπιασε και το πέναλτι του Πέτκοβιτς και ο Καρβαχάλ με μια τρομερή εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 5-4 για να χαρίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην Ισπανία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο μέρος είχε πολλές μονομαχίες κι ελάχιστες καλές στιγμές όπως μια κεφαλιά του Μοράτα που πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Κροατία έψαχνε ευκαιρίες μέσω αντεπιθέσεων και με τα ανεβάσματα του Γιουράνοβιτς, ο οποίος στο 51′ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει αλλά το διαγώνιο σουτ του έφυγε άουτ.

Μετά το 60′ οι Ίβηρες κράτησαν την μπάλα και δεν άφησαν τους Κροάτες να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις αλλά ούτε εκείνοι έφτιαξαν φάσεις καθώς ο Ασένσιο ήταν αρνητικός και ο Φάτι με τον Χοσέλου δεν βοήθησαν από τον πάγκο.

Από ένα σουτ είχαν στο πρώτο μέρος της παράτασης οι δύο ομάδες. Τόσο ο Όλμο όσο και ο Μπρόζοβιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν και σταδιακά κύλησαν τα 120′ για να οδηγηθούμε στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 

1-0 Εύστοχος ο Βλάσιτς
1-1 Εύστοχος ο Χοσέλου
2-1 Εύστοχος ο Μπρόζοβιτς
2-2 Εύστοχος ο Ρόδρι
3-2 Εύστοχος ο Μόντριτς
3-3 Εύστοχος ο Μερίνο
3-3 Ο Σιμόν πιάνει το πέναλτι του Μάγιερ
3-4 Εύστοχος ο Ασένσιο
4-4 Εύστοχος ο Πέρισιτς
4-4 Δοκάρι ο Λαπόρτ
4-4 Ο Σιμόν πιάνει το πέναλτι του Πέτκοβιτς
4-5 Εύστοχος ο Καρβαχάλ

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (112′ Στάνισιτς), Σούταλο, Έρλιτς, Πέρισιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (61′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (90+1′ Μάγιερ), Ιβάνουσετς (78′ Βλάσιτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Νάβας (97′ Καρβαχάλ), Λε Νορμάν (78′ Νάτσο), Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (78′ Μερίνο), Ασένσιο, Γκάβι, Πίνο (66′ Φάτι), Μοράτα (66′ Χοσέλου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς