18.4 C
Athens

GP Καναδά: Ο Φερστάπεν έπιασε τον αξέχαστο Σένα και η Red Bull έφτασε τις 100 νίκες

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε την 6η φετινή του νίκη και έπιασε τον θρυλικό Σένα σε μια ιστορική βραδιά για τη Red Bull - Δεύτερος ο Αλόνσο, τρίτος ο Χάμιλτον

Σε έναν αγώνα που δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε ακόμη μία νίκη τη φετινή σεζόν. Τα βλέμματα στο τέλος συγκέντρωσε η… παρολίγον μάχη Αλόνσο – Χάμιλτον για τη 2η θέση, με τον Ισπανό στο τέλος να βγαίνει νικητής.

Ο Ολλανδός έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τις 41 νίκες στην καριέρα του και έπιασε τον Άιρτον Σένα. Ιστορική μέρα και για τη Red Bull, καθώς αυτή ήταν η 100η νίκη για τους Ταύρους στη Φόρμουλα 1.


Η εκκίνηση έκρυβε προσπέρασμα του Χάμιλτον στον Αλόνσο για τη 2η θέση και τον Φερστάπεν να φεύγει μπροστά για ακόμη ένα περίπατο. Αυτό δεν άλλαξε ούτε με το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στον 12ο γύρο, μετά το ατύχημα του Τζορτζ Ράσελ. Παρά το γεγονός πως βρήκε στον τοίχο, ο νεαρός Βρετανός της Μερσέντες έμεινε στον αγώνα και πάλεψε να μπει στους βαθμούς από την τελευταία θέση που βρέθηκε. Ωστόσο το μονοθέσιο του τον πρόδωσε 15 γύρους πριν το τέλος και δεν γλίτωσε την εγκατάλειψη.

Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Αλόνσο πέρασε τον Χάμιλτον και ανέβηκε ξανά στη 2η θέση. Επιτυχημένη στρατηγική για τη Φεράρι μετά από καιρό, που ενώ όλοι μπήκαν στα πιτς άφησε έξω τους οδηγούς της, οι οποίοι βρέθηκαν στο 4-5 εκείνη τη στιγμή και κάνοντας μόλις ένα πιτ στοπ διατήρησαν τις θέσεις μέχρι το τέλος, με τον Λεκλέρ να είναι αυτός που ήταν στην 4η.

Μετά και το δεύτερο πιτ των οδηγών, ο Χάμιλτον επέλεξε τη μεσαία γόμα και ο Ισπανός της Άστον Μάρτιν τη σκληρή. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Βρετανό να κινηθεί γρηγορότερα και να μειώσει την απόσταση. Παρόλα αυτά ο Χάμιλτον δεν κόλλησε ποτέ πίσω από την Άστον Μάρτιν και οι θέσεις ανάμεσα τους δεν άλλαξαν.

Ο Πέρες που δεν βρίσκεται στο καλύτερο του διάστημα ήταν απογοητευτικός για ακόμη μια φορά και έμεινε 6ος. Ο εντυπωσιακός Άλμπον με τη Γουίλιαμς τελείωσε 7ος, ενώ πιο πίσω του ακολούθησαν οι Οκόν, Στρολ Μπότας που έκλεισαν τη δεκάδα.


Ο Καναδός ήταν για ακόμη μια φορά κατώτερος των προσδοκιών, καθώς την ώρα που ο teammate τερμάτιζε 2ος, αυτός τερμάτιζε μόλις 9ος και αυτό εξαιτίας της ποινής του Νόρις.

Η κατάταξη:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς