18.7 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 76-60: Ανώδυνη ήττα και μπαράζ με την Τσεχία με φόντο τους «8» του Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Η εθνική το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά ηττήθηκε από την Ισπανία και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τσεχία με στόχο την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ

Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο άγχος για την Εθνική μας, μιας και είχε σφραγίσει πριν αγωνιστεί την είσοδο της στα μπαράζ του EuroBasket Γυναικών, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 76-60 από την Ισπανία.

Το μόνο που καθόρισε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν τη θέση της Ελλάδας στον όμιλο, αλλά και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ, με αυτή να είναι η Τσεχία. Από την άλλη η Ισπανία πήρε απευθείας την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Το σύνολο του Πέτρου Πρέκα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και βρέθηκε πραγματικά μέσα στο παιχνίδι μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτές που τράβηξαν κουπί ήταν οι Σπανού με 14 πόντους και οι Παυλοπούλου με 13.

Το ημίχρονο βρήκε μπροστά την Ισπανία με 35-27, για να έρθει το τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η διαφορά μειώθηκε μέχρι και τους 2 (47-45) στο 26′, ωστόσο περίπου στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου οι μηχανές έσβησαν και πάλι.

Η Ισπανία πήρε διψήφια διαφορά, την οποία διατήρησε και αύξησε μέχρι το τέλος, για να επικρατήσει τελικά με 76-60.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 35-27, 55-49, 76-60

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς